Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-02-2007, 10:02   #1
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Uluslararası Sermaye Piyasası

ULUSLAR ARASI SERMAYE PİYASASI
Sermaye kelimesini duyduğumuzda çoğumuzun aklına ilk olarak gelen paradır.
“Sermaye kavramı iktisatta, hatta işletmeciliğin değişik alanlarında farklı anlamlarda kullanılır. Birbirleriyle yakından ilişkili iki alan olan muhasebe ve finans da bile anlam farkı mevcut olup, terimin bütün halleri kapsayacak tek bir tanımda yapmak maalesef mümkün değildir.
İktisat, işletme ve finans dalında değişik tanımları olan sermaye kavramı’nı kısaca tanımlamamız gerekirse aktifteki unsurlara karşılık, bunları finans eden işletmenin kendi özkaynakları’na “sermaye” denir.
Varlıkların finansmanında kullanılan kaynaklar başlıca iki ana grupta toplanır. Bunlar özkaynaklar (özsermaye) ve yabancı kaynaklar (borçlar)’dır. Uluslar arası sermaye piyasaları da yabancı kaynaklar bölümünde yer alır.
Uluslararası mali piyasalarının uluslararası para piyasaları yanında ikinci bölümünü uluslar arası sermaye piyasaları oluşturur. Bu piyasalarda kısa vadeli para ve sermaye hareketlerinden daha uzun vadeli sermaye hareketleri yer alır. Bu akımlar uluslar arası para ve sermaye hareketleri sisteminin çizdiği genel çerçeve içinde işler.
  Alıntı ile Cevapla