Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-02-2007, 13:25   #5
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

İGEME son dönemde, bu kuruluşlarla yürütülen işbirliği ve projeler çerçevesinde, ihraç potansiyeli olan seçilmiş ürünlere ilişkin pazar araştırmalarının seçilen ülkelerde alan çalışması şeklinde yapılmasına da ağırlık vermiştir. Bu çalışmaların sonuçları, elde edilen bilgi ve bulgular, yayınlar ve düzenlenen seminer/paneller ile ilgili iş çevrelerinin kullanımına sunulmaktadır.
Devlet Yardımları

Merkezimiz, “İhracata Yönelik Devlet Yardımları” kapsamında iki tane devlet yardımını Dış Ticaret Müsteşarlığı adına yürütmektedir. Söz konusu destekler “İhracat Pazar Araştırması Desteği” ve “Eğitim Desteği”dir.
“İhracat Pazar Araştırması Desteği” yeni ihraç pazarları yaratmak ve geleneksel pazarlarımızda pazar payımızı artırmak amacıyla KOBİ, Sektörel Dış Ticaret Şirketleri ve Üretici Derneklerinin sistematik ve objektif yöntemlerle yaptıkları yerinde pazar araştırması faaliyetlerinin desteklenmesidir. Söz konusu destekle ilgili rehbere ve yararlanan firma listesine web sitemizden ulaşılmaktadır.
KOBİ ve Sektörel Dış Ticaret Şirketlerinin dış ticaret konulu eğitim faaliyetlerine ilişkin harcamaları “Eğitim Yardımı” kapsamında desteklenmekte olup; uygulama ile ilgili bilgiler web sitemizde yer almaktadır.
Diğer taraftan, Merkezimize başvuran kişi ve kurumlara ihracata yönelik devlet yardımlarının tümü hakkında genel bilgiler verilmekte, düzenlenen eğitim programları ve seminerlerde bu konuda sunuşlar yapılarak, devlet yardımlarının tanıtımı yapılmaktadır.
  Alıntı ile Cevapla