Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-02-2007, 13:26   #7
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

UNCTAD öncülüğünde Ticaret Noktalarının oluşturduğu ve KOBİ’lerin uluslararası ticarete katılımını sağlamak için bilgi teknolojilerini daha fazla kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla kurulan global ağa İGEME bünyesinde oluşturulan Ankara Ticaret Noktası 1 Haziran 1999 tarihinde UNCTAD’dan işlevsel sertifikası alarak bu global ağda yeralmış ve Ticaret Noktalarının Türkiye ayağını oluşturmuştur.
Ticaret Noktaları;
· ticarete yardımcı olma ve kolaylaştırma
· ticari bilgi
· global ağ olan gtpnet-e.com’a erişim
· e-ticaret uygulama ve geliştirme merkezidir.
Bu programın amacı gelişmekte olan ülkelerin ve özellikle KOBİ’lerin uluslararası ticarete katılım düzeylerini yükseltmek, ticaretle ilgili sorunlara çözüm bulmada modern bilgi teknolojilerini kullanma konusunda uluslararası bilinci artırma ve uluslararası ticareti engelleyici aşırı düzenleme ve bürokrasiden kaynaklanan ticari işlem maliyetlerini azaltmaktır.
Kütüphane

Bugüne kadar ticari bilgi depolanması ve dış ticaretle ilgili kişi ve kuruluşların hizmetine sunulmasında rehber, katalog, periyodikler gibi basılı yayın kaynaklarına ağırlık vermiş olan Merkezimiz bu alanda Türkiye'nin en zengin kütüphanelerinden birini oluşturmuştur. Kütüphane faaliyetleri de ticari bilgi sistemi içinde ele alınarak otomasyonu tamamlanmyıştır. Türkiye dış ticaret verilerini gösteren bilgisayar terminali de bulunduran Merkez Kütüphanesi; 6200 adet kitap ve araştırma raporu, 320 adet süreli yayın ve ülke raporu, 240 adet katalog ve rehber, 232 adet istatistik ve rapor, 90 adet CD, 15 adet E-yayın, 46 adet sözlük ve 3 adet atlas, Marmara Bölge Md. kutuphanesi ise 1617 adet kitap ve rapor, 206 adet yerli ve yabancı dergi ve ülke raporu, 158 adet yurtiçi-yurtdışı katalog ve rehber, 78 adet yurtiçi fuar katalogları, 25 adet yerli ve yabancı istatistik, 79 adet compact disc, 43 adet sözlük, 2 adet atlas ile araştırmacı ve ihracatçılarımıza hizmet vermektedir.
  Alıntı ile Cevapla