Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-02-2007, 09:30   #1
SeYTaNYaRGıC
 
SeYTaNYaRGıC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Rock'ın en istikrarlı adamı 30'uncu yılını devirdi

30 yıla ulaşan kariyeri boyunca Tom Petty tek bir kötü albüm bile yayınlamadı. Bazıları mükemmelle flört eder, bazıları ise sadece iyi ham maddeler sunar. (Aslında bugüne kadarki en zayıf çalışması 2002'deki The Last DJ'di). Ama her ne olursa olsun bu adamın tutarlılığı sizi hayrete düşürür. Highway Companion'ın ise, bu standartları korumak bir yana, ortalamayı biraz daha yükselttiğini bile söyleyebiliriz.


Click the image to open in full size.


Albüm Tom Petty'nin kendi adı altında yani Heartbreakers olmadan yayınladığı üçüncü albüm. Her ne kadar grup arkadaşları gözüpek rock'çılar olsa da, Tom Petty'nin en iyi çalışmalarının solo olanlar, Full Moon Fever ve Wildflowers olduğu bir gerçek. Highway Companion bu ikisinin mertebesine ulaşamıyor ama stil ve tarz olarak aynı yapıyı barındırıyor.
Tom Petty'yi anlamak her zaman için zordur. Florida'nın bataklıklarından çıktığında kimse onun klasik anlamı ile bir rock müzisyeni mi yoksa bir new wave'ci mi olduğunu tam olarak algılayamamıştı (Şu a ki turnesinde onu destekleyen iki isim var; The Allman Brothers ve The Strokes). Highway Companion da bu çatışma arasında gidip geliyor. "Saving Grace", "Down South" gibi enerji, yolculuk ruhu barındıran parçalar ile yükselişe geçen albüm, sonlara doğru birazcık düşse de, genel olarak düşük tempo Neil Young'vari tavrı ile hayli dikkat topluyor.
SeYTaNYaRGıC Ofline   Alıntı ile Cevapla