Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-02-2007, 12:29   #4
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Teknolojik yenilikler ve dağıtımda hız ihtiyacı, yazılı medyanın kuruluş yerlerini de değiştirerek kısa ve orta vadede maliyetleri artırmıştır. Bu nedenle İstanbul'da Bab-ı âlı Atatürk Havalimanı yakınında ikitelliye. Ankara'da Esenboğa Havalimanı yakınında Porsuklara, Paris'de ise önemli gazeteler Charles de Gaulle Havalimanı civarına taşınmıştır.
Yazılı medya, ağır yenileme koşullarını, sermaye yoğun yatırımlarım, vergi indirimleri ve istisnaları, düşük faizli teknoloji yenileme kredileri, yardım fonları, teşvikler ve sübvansiyonlarla aşabilmiştir.
Yazılı medyanın temel hammaddeleri (kağıt, mürekkep, boya. vernik vb.) maliyet­leri, normal dönemlerde toplam % 10-12'leri aşmamaktadır. Yalnız no var ki, uluslararası ekonomik kriz veya durgunluk dönemlerinde bu oran çok yukarılara çıkabilmekledir. Buna karşılık yazılı medya, sahife adedini azaltarak veya fiyatını yükselterek önlem almaya ça­lışmaktadır. Ancak bütün bunların bir sınırı vardır. Bu nedenle yazılı medya ya spot alım­lara yönelmekte, ya da devletin kağıt tahsisine ihtiyaç duymaktadır
  Alıntı ile Cevapla