Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-02-2007, 08:45   #4
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

OYUN ve SÜRESİ

Maç kick off denilen bir vuruşla başlar. Maç başlamadan önce para atışı yapılır. Kazanan taraf kick veya kick return arasında seçim yapar yani topun kendinde veya karşı takımda olmasına karar verir.
Maç 15'er dakikalık 4 çeyrekten oluşur. Yani toplam 60 dakikalık bir sürede oynanır. İlk çeyrek sona erdiğinde ara verilmez, ancak takımlar sahada yer değiştirir. Topun kaldığı yer ölçülerek aynı oranda karşı sahaya alınır (Sahanın sağ tarafında 30. yardda iken ilk çeyrek bitmiş ise ikinci çeyrek sahanın sol tarafındaki 30. yarddan başlar.). İlk iki çeyrek sonunda ilk yarı sona erer ve 15dk. ara verilir. Üçüncü çeyrek sonunda da ilk çeyrekten bittiğinde yapılan işlemler tekrarlanır. Oyun sırasında top saha dışına çıkmadıkça, pas oyunu oynanmadıkça ve mola alınmadıkça saat çalışır. Her takımın bir yarıda üç mola hakkı vardır. Mola süresi 1dk.'dır.
TAKIMLAR

Bir takımın maç kadrosu 45 kişiden oluşur. Ancak sahada normal futboldaki gibi 11 oyuncu bulunur. Bir takım, kendi içinde farklı görevleri olan üç takıma ayrılır.





Hücum Takımı (Offensive Team):

Amacı sayı kazanmak olan bu ekip, takım topa sahipken oyuna girer.
  Alıntı ile Cevapla