Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-02-2007, 08:45   #5
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Oyuncuların Görevleri

Quarter Back (QB): Takımın oyun kurucusudur. Hücum başladığı zaman genellikle top ilk olarak bu oyuncuya gelir. Yapılacak oyunu da bu oyuncu belirler. Zeki, soğukkanlı, hızlı, çevik ve güçlü olmalıdır. Boy çok fazla önemli olmamakla birlikte uzun boylu QB'lerin sahayı daha rahat görebilecekleri için avantajlı olduğu söylenebilir.
  1. Merkez (Center)/(C): Hücumu başlatan yani topu yerden kaldırarak QB'ye veren oyuncudur. Görevi arkasındaki sayı yapacak oyuncuları korumaktır. Genellikle takımın en güçlü ve iri oyuncusudur. Ayrıca ellerinin çok hızlı ve reflekslerinin güçlü olması gerekir. Bu oyuncu için yüz kilonun üzerindeki kişiler tercih edilir.
  2. Koruyucular (Guard)/(G): Centerın iki yanında duran oyunculardır. Bunların da görevi arkalarındaki oyuncuları korumaktır. En ağır ve iri oyunculara bu görev verilir.
  3. İç Oyuncular(Tackle)/(T): Guardların yanında duran oyunculardır. Karşı takımın oyuncuları genellikle onların yanından geçerek quarterback ve diğer hücum oyuncularına ulaşacakları için iri olmakla beraber hızlı olmaları da gerekir. Center ortada olmak üzere iki guard ve iki tackle takımın "offensive line"ını oluşturur.
  Alıntı ile Cevapla