Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-02-2007, 08:45   #6
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

  1. Tight End(TE): Sağ veya sol bitiş çizgilerinin ucunda yer alırlar. Çizgi oyuncusu gibi, arkasındaki oyuncuları koruduğu gibi bazen pas almak için ileri çıkabilir veya topu takım arkadaşından alarak topla koşabilir. Uzun boylu, güçlü, hızlı oyuncular burada oynatılır.
  2. Runing Back(RB): Hücum takımının quarterbackle birlikte en önemli oyuncusudur. Özellikle Türkiye'de bu oyuncu çok önemlidir. Topla koşarak rakip savunmayı yarıp ilerlemek ve sayı yapmak ilk görevidir. Bununla birlikte bir tackle gibi QB'yi koruyabilmeli ve gerektiğinde ileriye çıkıp pas alabilmelidir. Bir sporcuda düşünebileceğiniz bütün iyi özellikleri taşımalıdır.
  3. Wide Receiver(WR): Receiverların ilk görevi hızla savunmanın arkasına sarkarak veya arada bir boşluk bularak atılan pasları almaktır. Genellikle bu oyucuları Corner Back denilen savunma oyuncuları adam adama savunur. Pas alabilmeleri için cornerları geride bırakabilecek kadar hızlı ve çevik olmaları gereklidir. Uzun boylu oyuncular tercih edilir.
Savunma Takımı (Defensive Team)






Amacı rakibe sayı yaptırmamak olan bu ekip, top rakipteyken oyuna girer. Topu taşıyan rakip oyuncuyu yere düşürmek, saha dışına çıkarmak veya topu kaybetmesini sağlamak amacıyla hareket ederler.
  Alıntı ile Cevapla