Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-02-2007, 08:46   #7
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Oyuncuların Görevleri
  1. Defensive Guard'lar (Noise Tackle, Defensive End, Defensive Tacle): Bu oyuncuların öncelikli görevi, hücum başladığı andan itibaren (topun center tarafından yerden kaldırılması) bir an önce QB'ye ulaşarak onu yere düşürmek (top QB'deyken) yada topa sahip olan oyuncuyu düşürmektir. Bunun için offensive line'ın arasından geçmeli veya etrafından dolaşmalıdırlar. Karşılarında çok iri oyuncular olacağı için onlarla baş edebilecek kadar güçlü ve hızlı olmalıdırlar.
  2. LineBackerlar(LB): Karşı takımın runing backlerini ve QB'sini savunan oyunculardır. Bütün savunma oyuncuları gibi elinde top olan oyuncuyu, öncelikle runing backleri, durdurma görevini taşırlar. Runing backler kadar nitelikli olmaları gerekmektedir.
  3. Corner Back'ler(CB): Receiverların pas almasını engellemek ilk görevleridir. Top line'ı (oyun başlamadan önce topun bulunduğu noktanın hizası) geçtikten sonra bir LB gibi hareket ederler. Hızlı, çevik ve güçlü olmalıdırlar.
  4. Safety(SF): Futboldaki libero görevini apar. Pas oyunlarında serbest bir CB gibi oynarken koşu oyunlarında LB görevindedir. Ancak savunma rakibi kaçırdığı zaman devreye girer. Savunmanın en arkasında durduğu için hücumu daha iyi görür ve arkadaşlarını yönlendirir. Sigorta durumunda olduğu için tecrübeli ve iyi bir savunma oyuncusu bu işi yapar.
  Alıntı ile Cevapla