Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-02-2007, 13:56   #1
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bruce McLaren'in hayatı film oluyor

Formula 1 takımlarından McLaren'in kurucusu Bruce McLaren'in hayatı, Hollywood yıldızı Tom Cruise'un oynayacağı yüksek bütçeli bir sinema filmiyle beyazperdeye aktarılması planlanıyor

Yeni Zelandalı yarış sürücüsü ve mühendis, McLaren F1'in kurucusu Bruce McLaren'in hayatı film oluyor. Henüz 33 yaşında İngiltere'nin Goodwood Pisti'nde 1970 yılında kendi tasarladığı aracıyla geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitiren McLaren'in hayatını konu alacak filmin yüksek bütçeli bir Hollywood yapımı olacağı, McLaren'i de Tom Cruise'un canlandıracağı ifade ediliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan McLaren'in eşi Patty McLaren-Brickett, şöyle konuştu:
"Kızım Amanda ile birlikte filmde kimin oynayacağını konuşuyorduk. Bana göre Tom Cruise iyi bir seçim olur. Tom, McLaren'e benziyor. O, esmer, aynı kiloda ve benzer bir vücut yapısına sahip. Şu an en güçlü aday O. Ancak, onu filmde oynatmak çok masraflı olacak."

Film, yaşamı boyunca McLaren taraftarı olan Yeni Zelandalı yapımcı Michael Garlick ve 'Kıyamet', 'Matrix' serisi ve 'Yüzüklerin Efendisi' üçlemelerinin yapımcısı Amerikalı Barrie Osborne tarafından ortaklaşa yapılacak.

Barrie Osborne, film tasarısında bulunduğunu çünkü McLaren'in hayatının çok etkileyici olduğunu ifade ederek, "Filmi yıl sonunda bitirmeyi planlıyoruz ve bir sonraki yılın başında da film vizyonlarda olacak" dedi.

1960'lı yıllarda genç bir pilot olarak pistlere çıkan McLaren, yine bu dönemde kendi yaptığı aracıyla ilk kez yarışlarda boy gösterdi. 1966'da McLaren Takımı'nı tasarlayan ve hayata geçiren Bruce, Indianapolis 500, Le Mans ve Can-Am yarış serileri ve şampiyonalarında F1 motor sporları tarihinin en başarılı takımı oldu.

McLaren, F1'de 11 kez dünya sürücüler şampiyonluğuna sekiz kez de takımlar şampiyonluğuna ulaştı.


kaynak http://www.ajansspor.com/haber/166161
  Alıntı ile Cevapla