Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-02-2007, 09:57   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Jordanmania ve 23 numaralı forma..

Sporun 23 tarikatı
Ozan ERMİŞ 13 Şubat 2007 Click the image to open in full size.Basketbolun efsanesi Michael Jordan’ın popüler hale getirdiği 23 rakamı, bugün birçok sporcu için vazgeçilmez oldu. Beckham’dan Lebron James’e, Carew’den Ortega’ya kadar pek çok yıldız sahaya 23 no’lu formayla çıkıyor.

KİMİ futbolda, kimi de basketbolda kitleleri peşinden koşturan, dünyanın her yerinde sayısız hayranı bulunan karizmatik sporcular. Ancak yaptıkları spor farklı olsa da hepsini birleştiren ortak bir özellikleri var. Asla vazgeçemedikleri 23 numaralı forma...

İlk kez, basketbol tarihine adını altın harflerle yazdıran ABD’li basketbolcu Michael Jordan’ın meşhur ettiği bu numara zamanla öylesine yaygınlaştı ki, bugün farklı branşlarda bu sırt numarasını taşıyan sporcular adeta bir tarikatın müritleri gibi dolaşmaya başladı. ’Sporun 23 tarikatı’ denilince ilk akla gelen isimlerse; İngiliz David Beckham, bir dönem F.Bahçe’nin büyük sansasyonla transfer ettiği Arjantinli yıldız Ariel Ortega, yine bir zamanlar Beşiktaş forması giyen Norveçli golcü John Carew, Dünya Kupası finalinde Zidane’dan aldığı kafa darbesiyle tarihe geçen İtalyan Marco Materazzi, İngilizlerin haşarı çocuğu Sol Campbell ve NBA’in süper starı Lebron James.

Mütevazı starlar

Bu yıldızlardan bazıları sıkı birer Michael Jordan hayranı olduklarını ve 23 numarayı da bunun için giydiklerini itiraf etmekten çekinmeyecek kadar mütevazı. Manchester United’dan Real Madrid’e transfer olunca, neden yıllardır giydiği 7 yerine 23 numaraya terfi ettiğine soran gazetecilere Beckham’ın yanıtı kısa ve netti: "Ben bir Jordan hayranıyım, 23 onun numarası ve bu rakamı istedim." Ayrıca Türkiye günlerinde verdiği bir röportajda NBA yıldızına olan hayranlığından dolayı Beşiktaş’ta da 23 numaralı formayı seçtiğini söyleyen Carew örneği de hala hafızalarda.

Mesaj veriyorlar

Tabii bu starlar içerisinde Beckham ya da Carew gibi alçakgönüllü olmayanlar da var. Bir rivayete göre ünlü futbolcuların 23 numarayı seçmesinin nedeni, ’Majesteleri’ne saygılarından çok ’Ben de futbolun Michael Jordan’ıyım’ mesajını vermek istemeleri. Ancak açıklama ne olursa olsun, günümüzde gerek yeşil sahalarda gerekse de basketbol salonlarının parkelerinde 23 numara ile arzı endam eden sporcuların sayısının giderek arttığı ve bu ’Jordanmania’nın, efsane isim kariyerini çoktan noktalasa bile en azından bir süre daha hız kesmeden devam edeceği kesin.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla