Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-02-2007, 09:58   #2
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Herkes ona, o abisine hayran
13 Şubat 2007 Click the image to open in full size.Dünyanın dört bir yanındaki sporculara ilham veren Michael Jordan’ın, 23 numaralı formasının hikayesi oldukça ilginç.

Olaylardan gizemli sonuçlar çıkarıp, mistik öyküler yaratmayı sevenler her ne kadar 23’ün sayı olarak ne ifade ettiğini dini ya da efsanevi öğelerde arasalar da gerçek çok daha basit. Michael Jordan, henüz bir çocukken tıpkı kendisi gibi basketbol aşığı olan abisi Larry ile teke tek maçlar yapardı. Üstelik o dönem Michael’dan daha uzun ve daha yetenekli olan Larry küçük kardeşini hep yendiğinden, Jordan’da abisine karşı büyük bir hayranlık oluştu.

Acı tesadüf

Basketbolun yaşayan efsanesi, daha sonra kendisine "Neden 23?" diye soranlara şu yanıtı verdi: "Favori numaram her zaman için 45 olmuştur. Bu büyük abim Larry’nin numarası idi. Üniversiteye gittiğimde 45’i alamadım çünkü Larry giyiyordu. Böylece bunun yarısını giymeye karar verdim. 22,5 yuvarlarsak 23 eder."

Bu arada 23 ile böylesine özdeşleşen ve bu sayıyı sporda en popüler forma numaralarından biri haline getiren Michael Jordan’ın bu konuda büyük bir dram yaşadığını da hatırlatmadan geçmeyelim. Ünlü basketbolcunun babası bir 23 Temmuz günü öldürülmüş, bu olayın ardından ağır bir depresyon geçiren Jordan, sporculuk hayatına bir süre ara vermişti.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla