Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-02-2007, 03:55   #1
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Þimdi de hakeme saldýrdýlar!

Son dönemde futbolda yaþanan þiddet olaylarýyla gündeme gelen Ýtalya'da bu kez bir hakem futbolcularýn saldýrýsýna uðradý.


Ýtalya'nýn bölgelerinden Viareggio'da yapýlan bir gençlik futbol turnuvasýna yine þiddet olaylarý damgasýný vurdu. Ýtalyan Cenova ve Arjantin takýmý Real Arroyo Seco arasýnda oynanan karþýlaþmada, Arjantin ekibinin beþinci oyuncusunun da kýrmýzý kart görmesi Arjantinli futbolcularý çýlgýna çevirdi. Maçýn bitimine 23 dakika kala hakem, Real Arroyo takýmýndan beþinci kiþiyi de kýrmýzý kartla oyun dýþýna göndermesi ve kurallar gereði maçý tatil etmesinin ardýndan saha karýþtý. Çok sayýda Real Arroyo'lu oyuncu karþýlaþmanýn hakemine saldýrdý. Ýtalyan polisi sahaya girerek hakemi koruma altýna aldý ve olaylarýn büyümesini engelledi.

Yaþanan olayýn, Ýtalya'nýn dünyada bozulan futbol imajýný düzeltmeye çalýþtýðý bir dönemde gerçekleþmesi dikkat çekti. Ýtalya'da geçtiðimiz haftalarda Catania ve Palermo arasýnda oynanan lig maçýndan sonra çýkan olaylarda bir polis memuru öldürülmüþ ardýndan ülke genelinde futbol maçlarýna ara verilmiþti.


kaynak SuperSpor – Şimdi de hakeme saldırdılar! - 13 Subat 2007 (İtalya Ligi)
  Alıntı ile Cevapla