Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-02-2007, 04:11   #3
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Thumbs up TÜRKİYE'NİN SEVGİLİSİ ALL-STAR'DA!

Mehmet Okur All-Star oldu. Allen Iverson'ın bileğindeki ve Steve Nash'in de omuzundaki sakatlıklarla kadrodan çıkmalarının ardından NBA patronu David Stern yerlerine geçecek isimleri belirledi. NBA'de Utah Jazz forması giyen milli basketbolcu Mehmet Okur All-Star takımına alındı ve Okur All-Star'a seçilen ilk Türk olarak da tarihe geçti.


Mehmet Okur All-Star'a seçilerek adını en iyiler arasına yazdırmayı başardı..

All-Star Batı Takımı'nda Denver Nuggets forması giyen Allen Iverson'ın bileğindeki ve Phoenix Suns'dan da Seteve Nash'in omuzundaki sakatlık sebebiyle kadrodan çıkmalarının ardından NBA patronu David Stern son sözü söyledi ve Utah Jazz forması giyen Mehmet Okur'u All-Star takımına aldı. Okur'un yanı sıra Seattle SuperSonics forması giyen Ray Allen da All-Star'a çağırıldı.

18 Şubat'ta Las Vegas Nevada'da yapılacak olan ve 200 ülkede canlı yayınlanacak olan Doğu-Batı All-Star maçında forma giyecek olan Mehmet Okur böylece dünyanın en büyük basketbol organizasyonu olan NBA'in en büyük şovunda forma giyecek ilk Türk olarak da tarihe geçti.

Öte yandan All-Star haftasonundaki Yetenek Oyunu'nda da yer alan ancak sakatlandığı için çıkmak zorunda kalan Steve Nash'in yerine Yetenek Oyunu'nda New Orleans/Oklahoma City'den Chris Paul mücadele edecek.

MEHMET OKUR TARİHE GEÇTİ
Mehmet Okur All-Star'da forma giyecek ilk Türk ve Urah Jazz tarihindeki 10. oyuncu olarak tarihe geçti. BU sezon Jazz'dan All-Star'a alınan 2. isim olan Okur böylece Batı Karması'nda takım arkadaşı Carlos Boozer ile birlikte oynayacak.

NBA'de 5. sezonunda olan Okur için bir ilk olan All-Star, NBA'in dolayısıyla da dünyanın en iyilerinin bir araya geldiği basketbolun en parlak organizasyonu.

Jazz'ın 51 maçının tamamına çıkan Okur bu maçlarda, 18.2 sayı, 7.4 ribaunt ve 2.0 asist ortalamasıyla mücadele etti. Jazz'ın hem sayı hem de ribaunt ortalamalarında 2. sırada yer alan Okur bu sezon tam 15 maçı double-double ile tamamladı. Jazz'ın 3 sayı lideri de olan Okur 238 3 sayılık atış denemesinde 92 isabet bularak .387 ortalama tutturdu. Okur bu ortalamayla kendi fiziğinde NBA'de böyle bir üç sayılık yüzdesi tutturan tek oyuncu konumunda.

Bu sezon NBA'in en başarılı oyuncularından biri olan Okur tam 28 kez ya maç sonunda, ya da maçı beraberliğe taşıyan sayılarda tam 28 kez ön plana çıktı ve takımını kurtaran isim oldu. Okur ayrıca 4 maçta da son 40 saniye içinde kaydettiği basketlerle takımını galibiyete taşımayı başardı.

NBA'in aynı zamanda en istikrarlı isimlerinden biri olan Okur bugüne kadar tam 231 maça peş peşe çıkarken bunlardan 213'ünde Jazz formasını taşıdı. Okur bu ortalamayla da NBA'de basketbolcular arasında 5. sırada yer aldı.

Jazz tarihinde All-Star'a seçilen 10. isim olan Okur'dan önce Salt Lake takımından All-Star'a giden isimler; Boozer, Adrian Dantley (1980-82, ‘84-86), Mark Eaton (1989), Rickey Green (1984), Andrei Kirilenko (2004), Karl Malone (1988-02), Pete Maravich (1977-79), Len “Truck” Robinson (1978) ve John Stockton (1989-97, ‘00) oldu..

Boozer ile Okur'un 2007 All-Star'da birlikte olması aynı zamanda 2000'de Malone-Stockton ikilisinden beri Jazz için de bir ilk oldu.


kaynak http://www.ajansspor.com/haber/169472
  Alıntı ile Cevapla