Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-02-2007, 14:14   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üniversite Gençliğinin "%74"ü Aşık Olmuş

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Araştırma Merkezi'nce üniversite öğrencileri arasında yapılan bir araştırma, gençlerin yüzde 74'ünün daha önce aşık olduğunu, bunların yüzde 41'inin bir, yüzde 21'inin iki kere aşk yaşadığını ortaya koydu.

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Araştırma Merkezi'nce üniversite öğrencileri arasında yapılan ''Üniversite Gençliğinin Sevgililer Gününe ve Aşka Bakışı'' adlı araştırmanın sonuçları açıklandı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nükhet Güz''ün yürüttüğü proje, ''Gençlerin aşık olma durumu, aşkı tanımladığı sözcükler, aşkını ifade etme biçimi, ilk aşık olduğu yaşı, Türk toplumunda kadın ve aşk, Türk toplumunda erkek ve aşk'' gibi konularda, 438 öğrenci ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirildi.

Araştırmaya katılanların yüzde 74'ü daha önce aşık olduğunu belirtirken, bunların yüzde 41'i bir kez, yüzde 21'i iki kez aşık olduğunu ifade etti.

Aşkı ifade etmek için en fazla tercih edilen iletişim türleri sırasıyla ''Yüz yüze'' (yüzde 63), ''Telefon'' (yüzde 9) ve ''E-posta'' (yüzde 4) olarak belirlendi.

Araştırmada, gençlerin yüzde 18'inin 18 yaşında, yüzde 13'ünün 17 yaşında ve yüzde 9'unun ise 16 yaşında ilk aşkı yaşadıkları tespit edildi.

Katılımcıların ''En iyi aşk şairi'' Attila İlhan, en iyi aşk şiiri de İlhan''ın ''Ben Sana Mecburum'' şiiri oldu.

Araştırmada, ''Türk Kadını ve Aşk'' denince gençlerin ilk aklına gelen ''sadakat'' olurken, bunu ''kıskançlık'' ve ''duygusallık'' takip etti. ''Türk erkeği ve aşk'' denince ise gençlerin aklına gelen cevap ''yalan'' oldu
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla