Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-02-2007, 18:02   #7
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

“Dostluk Kazansın”
14.02.2007 16:34

Bu hafta sonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde gerçekleşecek tarihin ilk derbisi öncesinde, Antrenörümüz Mehmet Önüt ve Kaptanımız Kaan Dalay ile Galatasaray'ın antrenör ve kaptanını bir araya getirdik. 18 Şubat pazar günü saat 15.30’da BJK Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanacak maç öncesinde dostluk mesajları verildi. İki ezeli rakip ve iki ezeli dost... Beşiktaş ve Galatasaray... Türk sporunun iki önemli kulübü bu hafta sonu bir ilk’e imza atacak... Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin ilk derbisi, Beşiktaşımız ve Galatasaray arasında 18 Şubat 2007 tarihinde saat 15.30'da BJK Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanacak. Bu tarihi maç öncesinde ev sahibi takım olarak, Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız'ın Antrenörü Mehmet Önüt ve Kaptanımız Kaan Dalay ile Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü R.Sedat İncesu ve Kaptanı Ahmet Mencik’i bir araya getirdik. Ulus Parkı’nda gerçekleştirilen buluşmada, ilk olarak Antrenörümüz Mehmet Önüt ve Kaptanımız Kaan Dalay, misafirlerine Beşiktaş forması hediye ettiler.
İncesu: “Heyecanla Maçı Bekliyoruz”
Misafir takım olmaları nedeniyle ilk sözü verdiğimiz Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü R.Sedat İncesu, Beşiktaş-Galatasaray derbisinin camialarının uzun süredir beklediği bir karşılaşma olacağını belirterek, “İki dost ve iki ezeli rakip birbiriyle karşılaşacak. Yıllardır diğer branşlarda elbette çeşitli karşılaşmalar oluyordu fakat ilk defa Tekerlekli Sandalye Basketbolu’nda bir derbi yaşanacak. Öncelikle çok güzel bir maç olacağına inanıyoruz. İki takım da iyi hazırlanıyor. Heyecanla maçı bekliyoruz” dedi.
İncesu: “Beşiktaş Öncülük Yaptı”
Tıpkı Beşiktaşımız gibi ligde hiç mağlubiyeti olmayan Galatasaray’ın Antrenörü Sedat İncesu, kulüplerin isimleri büyük olunca, hedeflerinin de büyük olduğuna dikkat çekerek, Beşiktaş’ın senelerdir bu işin öncülüğünü yaptığını ve Tekerlekli Sandalye Basketbolu’na ilk yatırım yapan kulüp olduğunu vurguladı. Öncülüğümüzün ardından Galatasaray’ın da gelmesinin, lige daha büyük bir heyecan kattığını ifade eden İncesu, şöyle konuştu: “Biz de lige büyük hedeflerle girdik. İki büyük kulüp olarak diğer spor kulüplerini ve firmaları da bu işin içine çekeceğimize inanıyorum. İki köklü kulüp sayesinde gerçekten Tekerlekli Sandalye Basketbolu çok daha ilerlere gidecek. Her iki kulübün taraftarı da milyonları geçiyor. Belki hepsi maçlara gelmiyor ama taraftarlarımız bu oluşumlardan haberdar. Bu ilginin daha da artacağını düşünüyorum.”
Sedat İncesu, iki kulüp yöneticileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda Galatasaray taraftarlarının Pazar günü BJK Süleyman Seba Spor Salonu’na gelmeyeceğini kaydederek, “Yöneticilerimiz arasında yapılan sözlü protokole göre, biz Pazar günü maça taraftar desteğiyle gelmeyeceğiz. Beklentilerimiz, seyircilerin de bu işe dahil olması. Beşiktaş taraftarı, takımını hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Galatasaray taraftarı da gerçekten bu sezon takımımızı çok iyi sahiplendi” dedi.

Önüt: “Galatasaray’la Ligimiz Güzelleşti”
Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız'ın Antrenörü Mehmet Önüt, bu önemli buluşmaya geldikleri için Galatasaray’ın Antrenörü ve Kaptanı’na teşekkür ederek sözlerine başladı.
Beşiktaş’ta antrenör olarak göreve başladığı üç sezon öncesinden bugüne kadar geçen sürede çok yol kat ettiklerini belirten Mehmet Önüt, şöyle konuştu: “Ben bu işe ilk başladığımda Sedat Hocamız yine Milli Takım'ı çalıştırıyordu. Koşan takım basketbolundan geldiğimiz için aramızda öncesinden de diyaloğumuz vardı. Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig’e geldiği andan itibaren rakip olduk. Galatasaray’ın da gelmesiyle ligimiz daha bir şenlendi, heyecanlandı, güzelleşti gibi geliyor bana.”
Önüt: “Derbi Mücadelesi Büyük Bir Heyecan”
Galatasaray’ın takımı kurulmadan önce İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaşımız arasında yaşanan mücadeleyi hatırlatan Mehmet Önüt, “Yenilmezlikler, rekorlar, şampiyonluklar vardı, bunların üstesinden geldik. Hatta o zaman sevgili Ahmet Mencik de İzmir’de oynuyordu, daha sonra Galatasaray’a transfer oldu. Şimdi olay daha yukarılara taşındı. Beşiktaş ile Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımları Süper Lig’de derbi mücadelesi oynayacak. Bu büyük bir heyecan. Ben heyecan hissediyorum. Sporcularımda da bunu gözlemliyorum. Buraya gelmiş olmak bence büyük bir keyif ve büyük bir güzellik. Bunu Camiamız içinde yaşamış olmak, bunu engelli olsun olmasın futbolseverlerle paylaşmış olmak çok önemli. Hocamızın da sözünü ettiği gibi taraftarlarımız sürekli bu mücadeleden söz ediyor. Bu büyük mutluluk” dedi.
Önüt: “Basketbol Şöleni Yaşanacak”
Pazar günü oynanacak maçın derbi özelliği taşımasının yanı sıra o gün BJK Süleyman Seba Spor Salonu’na gelenlerin ya da televizyon başında maçı izleyenlerin basketbol şöleni yaşayacaklarını ifade eden Önüt, o gün centilmenlikle basketbolun güzelliklerinin yansıyacağını belirtti. Önüt, Engelli Sporu'yla uğraşan insanlar olarak, bazı misyonları olduğunu vurgulayarak, futbol sahalarında ya da spor salonlarında görmek istemedikleri olumsuzlukları bundan sonra yaşatmak istemediklerini kaydetti. Bu anlamda iki güzide kulübün de bu yolda adım attığını söyleyen Önüt, “Geçmişte de aramızda bir takım sorunlar yaşadık ama bugün konuştuğumuz zaman hepsinin üstesinden gelebileceğimize; engelli camiasında, sporumuz ve ülkemiz adına ileriye gitmek için birlikte kol kola, omuz omuza mücadele vermemiz gerektiğine inanmış insanlarız” dedi.
Önüt: “Dostluk ve Rekabet Bir Arada”
Galatasaraylı ve Beşiktaşlı taraftarların aynı salon içerisinde, aynı atmosferde maç izlediği günleri hayal ettiğini belirten Mehmet Önüt, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz kazanmayı çok istiyoruz. Ama sonuçta ne olursa olsun yaşanan bir spor mücadelesi. Belki uzun yıllar önce yaşadığımız ama şu anda yaşamaya hasret olduğumuz güzellikleri, dostlukları iki takım tribününde, iki takım mensuplarıyla göreceğimize inanıyorum. Tek hayalim, tek hedefim bu... Biz Tekerlekli Sandalye Basketbol sporcuları, teknik ve idari ekipleri olarak, bunu sağlamak durumundayız. Pazar günkü müsabakada da dostluğun ve rekabetin bir arada yaşanacağına inanıyorum.”
Kaptanlar: “Dostluk Kazansın”
Aynı zamanda Milli Takım’dan da arkadaş olan ve daha önce aynı odayı paylaşan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kaptanı Ahmet Mencik ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız'ın Kaptanı Kaan Dalay da dostluk mesajları verdiler.
Sarı kırmızılı takım Kaptanı Ahmet Mencik, “Abisiyim ben onun” diyerek Kaan’a takılarak sözlerine başladı ve şöyle devam etti: “Biz geçen seneden beri bu maçı bekliyoruz. İki büyük kulübün oyuncuları olmak ve bu maça çıkacak olmak, bize apayrı bir heyecan veriyor. Takım olarak, maça çok iyi hazırlanıyoruz. Ben iki takımın da başarılı bir performans göstereceğini düşünüyorum. Biz takım olarak iddialıyız ama ‘Dostluk kazansın, galibiyet de iyi olanın olsun’"
Kaptanımız Kaan Dalay da, “Ben de ‘Hem dostluk hem de Beşiktaş kazanacak’ diyorum” şeklinde Ahmet’e takılarak sözlerine başladı. Daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde oynarken de Ahmet’le rakip olarak sahada karşılaştıklarını belirten Kaan, yıllardır da kendisiyle iyi arkadaş olduklarını ifade etti. Başarılı Kaptanımız, “Bu maçta hem dostluğun yaşanacağını hem de maçın çok zevkli geçeceğini düşünüyorum” dedi.
Sohbetimizin ardından her iki taraf da birbirine, pazar günü oynanacak maçta başarı dileklerinde bulundu.
Röportaj: Serpil Kurtay
Fotoğraflar: Cuma Yıldız
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla