Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-02-2007, 13:34   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Halil'den tarihi rekor

İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılan GE Galan Yarışları'nda 3 bin metrede elde ettiği 7:45.74'lük derecesiyle Zeki Öztürk'e ait olan ve 15 yıldır kırılamayan salon Türkiye rekorunu tarihe gömen milli atlet Halil Akkaş, ''Yoğun çalışmalarımızın karşılığını almaya başladık'' dedi..

Click the image to open in full size.

Stockholm'deki yarışı 7:30.51 ile birinci tamamlayan Etiyopyalı Kenenisa Bekele ve 7:45.58 ile ikinci olan Kenyalı Mark Bett'in ardından, 7:45.74 ile üçüncü sırada tamamlayan Akkaş, Zeki Öztürk'e ait rekoru 5 saniye geliştirdi. Etiyopyalı mesafecinin yılın en iyi derecesini yaptığı yarışta, ilk 2 bin metreyi Bekele ile birlikte geçen Bett'i, son bin metrede yakalamayı başaran Akkaş, saniyenin yüzde 16'sı farkla 3. sırada kaldı. Milli atlet, bu derecesiyle yılın en iyi dördüncü Avrupalı atleti oldu.

Antrenörü Ramazan Kutlu ile birlikte İsveç'ten ayrılarak kamp yaptığı Belçika'nın Gent kentine geçen rekortmen atlet, çok kontrollü bir yarış çıkardığını ifade ederek, ''İyi bir yarış oldu. İkinci olan Kenyalı Bett'i de yakaladım ama yarış bitti. Ancak, 15 yıllık rekoru kırmaktan gurur duydum. Artık hedefim, İngiltere'nin Birmingham kentinde yapılacak Avrupa Salon Şampiyonası. Buradaki hedefim derece değil madalya olacak'' diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'nın ardından yurt dışındaki hazırlık amaçlı yarışlara katılmaya devam edeceğini vurgulayan Akkaş, uzun vadeli hedefinin ise Japonya'nın Osaka kentinde yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası'nda madalya olduğunu sözlerine ekledi.

Akkaş, Birmingham'daki Avrupa Salon Şampiyonası'na kadar, hazırlıklarını Gent'te sürdürecek.
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla