Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-02-2007, 12:12   #9
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Birçok ampirik araştırma dönüştürücü lider ile organizasyon performansı arasında pozitif bir ilişki bulmuştur.
Howell ve Avolio 78 yönetici üzerinde yaptıkları alan çalışmasıyla bu tezi doğrulamışlardır[1].
Geyer ve Steyrer ise 20 farklı Avusturya bankasında 116 farklı yönetim branşında 1456 denek üzerinde elde edilen sonuçta dönüştürücü lider etkileşimci liderin performansının üzerinde performans elde etmiştir. Bu çalışmanın diğer bir sonucu da; dönüştürücü liderliğin öz unsurlarının kısa dönemli performanstan ziyade uzun dönemli performansla ilintili olduğunun saptanmasıdır[2].



















7. SONUÇ

Dönüştürücü lider insanı organizasyonun en değerli unsuru olarak kabul eden, yenilikçiliğe yaratıcılığa önem veren, değişimlere karşı proaktif ve vizyon sahibi olan bir lider tipidir.

Çalışanlarının moral değerlerini sürekli göz önünde bulundurur, değerin sonuca götüreceğine inanan lider, çalışanlarının organizasyona bağlılığını, tatminlerini ve performanslarını arttıracak değerleri sürekli sunar.

Tüm bu özellikleriyle dönüştürücü lider bilgi ve iletişim çağının büyük değişim dalgalarına ve kaosuna meydan okuyabilecek, bu durumları fırsata çevirebilecek, böylece çağın gerektirdiği yeni organizasyonu dizayn edebilecektir.











  Alıntı ile Cevapla