Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-03-2007, 11:50   #6
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

1.1.1.1 İş analizinin organizasyonu

a) Analiz süreci

Planlı bir iş analizi organizasyonu için yapılacak işlemler;
  • Amaçlar ve çalışmayı yürütecek kişiler belirlenir,
  • İşlem sıraları ve uygun çalışma koşullarının gerekleri saptanır,
  • İzlenecek yöntem, katılımcılar ve sonuçlardan nasıl yararlanılacağı belirlenir.


b) Analizcilerin seçimi

İş analizinin başarısı daha çok analizi yapan kişilerin, yetenek ve deneyimlerine bağlıdır. Bu kişiler işletmenin içinden veya dışından olabilir. Analizciler önyargısız, anlayışlı, hoşgörülü, objektif, tam ve doğru bilgileri elde etme gibi ölçütlere göre yorumlama ve değerleme yeteneğine sahip olmalıdır.

c) Analizcilerin eğitimi

İş analizi teknik bir çalışma olduğundan analizcilerin eğitilmesi gerekir. Bu eğitim sürecinde analiz yöntemleri, içeriği ve uygulamada dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verilir.
Ön hazırlıklar yapıldıktan sonra düzenlenen plan doğrultusunda tüm işlerin analizi yapılır.

d) Analizin denetimi

Toplanan bilgilerin doğruluğu araştırılır. Bu amaçla örnekleme yöntemi yardımıyla bazı işler tekrar analiz edilir ve sonuçları karşılaştırılır. Diğer yöntemde soru formları ile görüşme yöntemidir. Ancak denetlemenin sağlıklı olabilmesi için iş analizi yapılırken işin sahip olduğu nitelikler ve çalışanın yapabileceği iş standartları belirlenmelidir.

e) Analiz süresi

Uzun süreli ve pahalı olduğundan sık yapılmaz. Ancak analiz edilmeyen işin zorlukları daha çok olacağından belirli aralıklar ile yapılır. Zamanla çalışma koşulları ya da işlerin değişebileceği göz önüne alınarak yeni iş analizi çalışmaları planları yapılmalıdır.

1.1.2 İş tanımı

İş analizinden sonra iş tanımlarından söz edilir. Bir başka ifadeyle iş analizinden elde edilen bilgiler daha açık ve anlaşılır biçimde kağıt üzerine belirli standartlarda yazılır. Bu formlarda işin özellikleri, yararları, gerektirdiği yetenek ve sorumluluklar işin içeriği bilinçli ve düzenli biçimde işlenir.

İş tanımının amaçları;
  • İşin yapılma amacını belirlemek,
  • Gerekli olan yetenek ve sorumlulukları saptamak,
  • İşin diğer işlerle ilişkisini belirlemek,
  • İş şartlarını çalışanlar açısından belirli hale getirmek.

İş tanımı iş analizinin uzantısı olmasına rağmen aralarında farklılıklar vardır. Bunlar iş analizi işlerle ilgili bilgileri toplayan, iş tanımı ise bu bilgileri sistematik ve bilinçli biçimde sunan bir tekniktir.
  Alıntı ile Cevapla