Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-03-2007, 19:02   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Halil Akkaş Finalde..

Halil Akkaş finalde..

İngiltere'de düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Sampiyonası'nda milli atlet Halil Akkaş 3000 metre erkeklerde serisinde birinci olarak finale yükseldi.

Baştan sona kontrollü bir yarış çıkaran milli atlet, uzun süre orta grupta sürdürdüğü yarışta, son 200 metrede temposunu artırdı. Yarışın son 100 metresinde ataklarını artıran milli atlet, son düzlükteki sprintiyle serisini 7:54.72'lik derecesiyle birinci sırada tamamladı ve final koşma hakkı elde etti.

Akkaş'ın birinci olduğu seride İtalyan Cosimo Caliandro 7:54.82 ile ikinci, Fransız Bouabdellah Tahri 7:55.04 ile üçüncü, Rus Aleksey Yefimov 7:55.09 ile dördüncü ve İsveçli Erik Sjöqvist ise 7:55.96'lık derecesiyle beşinci olarak final hakkı kazandılar.

Diğer seride birinci olan İspanyol Jesus Espana, ikinci Avusturyalı Günther Weldinger, üçüncü İrlandalı Allstair Cragg, dördüncü Rus Sergey Ivanov, beşinci Alman Arne Gabius, altıncı İngiliz Mo Farah ve yedinci olan İsrailli Itai Magidi final koşmaya hak kazanan diğer atletler oldular.

-HALİL'İN SARI FORMASI-
Halil Akkaş, Avrupa Şampiyonası'nda piste milli takım forması yerine sarı renkli forma ile çıktı.
Akkaş, yarış sonrası yaptığı açıklamada, kendisine sponsor olan Puma firmasının bu yıl bu rengi seçtiğini ve bu nedenle bu formayla piste çıkmak zorunda olduğunu söyledi. Halil, yarınki final yarışında da bu formayla mücadele edeceğini belirterek, ''Sarı forma, altın madalyayı getirecek'' dedi.

Akkaş, finaldeki hedefini altın madalya olarak gösterirken, bugünkü eleme serisinde yarışın sonlarına doğru açıldığını ve tam tempo yakalamışken yarışın bittiğini söyledi.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla