Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2007, 16:02   #7
gulcemal
Eagle dragging on Smoking
 
gulcemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

BİR KAÇ ÖNEMLİ TESİSLERİMİZ

BJK AKATLAR SPOR VE KÜLTÜR KOMPLEKSİ

Click the image to open in full size.

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi, 45 dönümlük arazi üzerinde yer almaktadır. Arazide; çok amaçlı spor salonu, 6 adet tenis kortu, bir büyük 4 adet halı saha, kapalı otopark, kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, Türkiye’nin en büyük bowling salonu, alışveriş merkezi ve restaurantlar olarak planlanmış; şu anda 5.600 metrekare zemine oturan, 8.500 metrekareyi kapsayan spor salonu faaliyete geçecek hale getirilmiştir.

Spor karşılaşmalarında, 3.200 seyirci kapasitesine sahip olan BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi; şov, gösteri ve konserlerde 4.500 kişilik kapasiteye sahiptir.

120 metrekarelik bir adet kafetarya, 210 metrekarelik 2 adet restaurant, maç ve gösteri esnasında seyircilere hizmet verebilmesi için salonda 5 adet büfe, protokol ve diğer seyirciler için ayrı dinlenme salonları, 3 büyük ve 4 küçük olmak üzere 80 kişilik özel localar mevcuttur.



Seyirci kapasitesine göre, erkekler için 29 adet WC, 31 adet pisuvar, 22 adet lavabo, bayanlar için 18 adet WC, 19 adet lavabo ve engelliler için özel tasarlanmış WC, ayrıca engelliler için de özel seyir yerleri ayarlanmıştır.

Misafir seyirciler için ayrı ana giriş kapısı ve oturma bölümü, diğer seyircilerin maç veya gösterileri izleyebilmesi için 3 ayrı ana giriş kapısı, tahliye için de 7 adet kapı mevcut olup, protokol için ayrı kapı ve kat otoparkı düzenlenmiştir.

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde güvenlik önlemlerine de önem verilmiştir. Yangın ihtimaline karşılık tesisat çekilmiş, elektrik kesilmesine karşı bütün salon aydınlatmalarını kesintisiz karşılayabilecek kapasitede jeneratör sistemi kurulmuştur.

Yaz aylarında kullanılmak üzere 1.100 metrekarelik açık terasın yanı sıra, salonda basketbol ve voleybol takımlarımızın arka arkaya maç yapılabilmelerini sağlayacak şekilde 4 ayrı soyunma odası yer almaktadır. Her soyunma odası içerisinde 10 adet duş, 3’er adet pisuvar, özel soyunma dolapları, masaj odaları yapılmıştır.

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nin salon aydınlatmaları ve parke zemini, FIBA standartlarına uygun ve en kaliteli malzemeler kullanılarak yapılmıştır. Seyirciler ve sporcuların konforu düşünülerek klima sistemi kurulmuştur.



Şov gösterilerinde ses kalitesini artırmak için akustik tavanlar ve ses düzeni yaptırılmıştır. Sahne sanatçıları için 14 adet kulis, assolist için duş ve WC’si olan özel oda, diğer sanatçıların kullanımına ayrılmış özel 5 adet duş, 7 adet WC, oda içlerinden sahnedeki gösteriyi takip edebilmeleri için kamera ve TV sistemi, şov-gösteri ve konserlerde seyirci kapasitesi düşünülerek saha kotunda seyirciler için 6 adet WC yapılmıştır.

Tüm mekanlar havalandırma ve ısıtma sistemleriyle donatılmıştır.

Hakemlerimiz için 4 adet, içerisinde duşu ve WC’si bulunan odalarımız mevcuttur. 300 metrekarelik fitness center içerisinde erkek ve bayan soyunma, duş ve masaj odaları yer almaktadır. Sporcularımız için 75 metrekarelik dinlenme salonu, ayrıca konferans ve röportaj salonu bulunmaktadır. Antrenör, menajerler, yönetim ve muhabese için hizmet ve depolama odaları yaptırılmıştır.

BJK NEVZAT DEMİR TESİSLERİ

Click the image to open in full size.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Nevzat Demir Tesisleri, Şile-Ümraniye otoyoluna cepheli ve Ümraniye kavşağına yaklaşık 1 km. uzaklıkta Orman Bakanlığı tarafından 49 yıllık intifa hakkı BJK’ya verilen 145 dönüm arazi üzerinde bulunmaktadır.

Tesisin kurulduğu alanın orman dokusu ile çevrili olması, kamp ortamı için sunduğu doğal imkanların dışında metropol yaşamının getirdiği olumsuz koşulları da çok iyi bir şekilde izole etmektedir. Bunun yanı sıra tesisin Avrupa-Asya bağlantısına olan yakınlığı da kent içi ulaşımda çok ciddi bir avantaj sağlamaktadır.

Tesis T.C. Orman Bakanlığı tarafından Beşiktaş Jimnastik Kulübü için ilk tahsis edilen 55.600 m2 alan üzerine kurulmuş olup, tesiste Profesyonel Futbol Takımı Kamp Binası, Altyapı Futbol Takımları Kamp Binası, Basın Merkezi, toplam alanı 30.000 m2'yi bulan 4 adet çim antrenman sahası ve rekreasyon alanları yer almaktadır.

Bu alana ilave olarak tahsis edilen 89.500 m2'lik ikinci alanda çim ve sentetik çim antrenman sahaları ile koşu parkurları ve rekreasyon alanları planlanmıştır.

Tesisin proje çalışmaları titiz bir araştırma süreci sonucunda başlamış ve içerisinde bulunduğu doğal ortamla ve bu doğal ortamın olanaklarından faydalanan, kullanıcısının her türlü fiziksel ihtiyacına cevap verirken, hem kapalı, hem de açık mekanları ile kamp ortamının huzurlu atmosferi yaratılmaya çalışılmıştır. Binalarda kullanılan Türk mimarisinin geleneksel çizgileri ve mekan anlayışı bu konsepti desteklerken, mekan çözümlerinde başarıyı da beraberinde getirecek olan ayrıntılar üzerinde hassasiyetle durulmuştur.

Bu yönleriyle Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, aynı zamanda bütün dünyada futbolun gelişimine önemli katkıda bulunacağına inandığımız bir tesise imza olmanın gururunu yaşamaktayız.

Nevzat Demir tarafından tamamlanan Tesisler 26 Temmuz 2002 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sn. Necdet Sezer tarafından açılarak hizmete sunulmuştur.

A TAKIM KAMP BİNASI:
3540 m2 olup, 5 adet tek kişilik suit yatak odası, 21 adet çift kişilik yatak odası, 6 adet ofis ve toplantı odası mevcuttur.
Ayrıca, jimnastik salonu, soyunma odaları, duş üniteleri, tedavi ve masaj odaları, sauna, jakuzi, dinlenme salonları, hobi, oyun ve TV odaları, seminer odası, teknik direktör ve antrenör odaları, restaurant, mutfak ve bar bulunmaktadır.

ALT YAPI KAMP BİNASI:
1800 m2 olup, 15 adet yatak odası, 4 adet ofis ve seminer odası, jimnastik salonu, masaj ve tedavi odası, teknik direktör ve antrenör odaları, soyunma odaları, duş üniteleri, sauna, jaluzi, dinlenme odaları, yemekhane, ısıtma mutfağı, çamaşırhane bulunmaktadır.

BASIN MERKEZİ:
170 m2 olup, toplantı salonu, oturma bölümü, iletişim odası, mutfak ve WC'den oluşan basın binası, kamp tesislerinin girişinde yer almaktadır.

ÇEVRE DÜZENLEME:
Tesislerin su ihtiyacı, açılan 5 adet sondaj kuyusundan büyük ölçüde karşılanmaktadır. Enerji ihtiyacı ise tesis içinde yapılan 630 kva'lık trafo binasından sağlanmaktadır. Tesis içinde çevresinde dinlenme mekanları bulunan bir gölet yapılmıştır.
Tesis içi araç ve yürüme yolları parke taşı ile kaplanmış, ışıklandırılmış ve çevre peyzajı tamamlanmıştır.

ÇİM SAHALAR:
Toplam alanı yaklaşık 30.000 m2 olan 4 adet çim saha için otomatik sulama sistemi bulunmaktadır . 1 ve 2 nolu antrenman sahaları çevrelerinde 850 metre uzunluğunda kiremit irmikli koşu parkuru yapılmıştır. Saha kenarlarında basın için 3 adet toplam 63 kişilik tribün konulmuştur.

BJK İNÖNÜ STADYUMU

Click the image to open in full size.

İnönü Stadı 1947 Yılında Açıldı

Mimari planları Mimar Vietti Violi , Mimar Şinasi Şahingiray ve Mimar Fazıl Aysu tarafından hazırlanmış olup, II. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü devrinde ve Lütfi Kırdar'ın İstanbul Valiliği ve Beden Terbiyesi Bölge Başkanlığı zamanında yapılmış ve 19 Mayıs 1947 yılında açılmıştır. 1950'li yıllarda stadyumun arka tarafında bulunan gazhane ve havagazı fabrikası daha sonraki yıllarda yıkılarak yeni açık tribünler inşa edilmiştir.

İnönü Stadyumu'nun ilk maçı Beşiktaş ile İsveç'in AIK takımı arasında oynanmıştır. Bu stadyumdaki ilk golü de o zamanlar Beşiktaş’ın futbolcusu olan Süleyman Seba atmıştır. İlk maç 3-2 AIK' nın galibiyeti ile bitmiştir.


1998 Yılında 49 Yıllığına Kiralandı

8 Şubat 1998 tarihinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile BJK Derneği arasında imzalanan sözleşme ile 49 yıllık intifa hakkı verilmiş ve sözleşmenin tapuya tescil tarihi olan 27 Mart 1998 tarihinden itibaren BJK'ya ait olmuştur. BJK İnönü Stadyumu ile ilgili tasarruflarda bulunmaya sadece Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’nin yetkili olduğu hukuken tescil edilmiştir.




BJK İnönü Stadı'ndaki Yenileme Çalışmaları (2004)

2003-2004 sezonunun tamamlanmasının ardından hemen başlayan çalışmalarla Stadımız, muhteşem bir görünüm kazandı. Zemin indirme projesiyle, tribünler ile saha arasında artık sadece 4 metre uzaklık var. Bu sayede yüzde 50 artışla, toplam koltuk kapasitesi de 32,145’e ulaştı. Kapalıda bulunan basın tribünü, taraftarlardan gelen istek üzerine Başkanımız’ın taraftarlara verdiği söz doğrultusunda numaralı kısma alındı. Kapalı trübünün orta bölümündeki localar, tribünlerle saha arasında bulunan tel örgüler kaldırıldı. Stadın giriş ve çıkışlarını rahatlatmak için kapı sayısı da yüzde 100 artırılarak, 36’dan 72’ye çıkartıldı. BJK TV için stat içerisinde bir bölüm yapıldı. Ayrıca, tuvalet ve büfelere yenisi eklenerek, bakımları tamamlandı.


Gece-Gündüz Çalışıldı

Yatırımlar Komitesi Başkanımız İlhan Durusoy, yönetime seçilir seçilmez, kendisini yoğun projelerin içinde buldu. Bir önceki yönetimde de yer alması ve BJK İnönü Stadı Projesi hakkında bilgi sahibi olması, O’nun için büyük bir avantaj oldu. Aynı zamanda İnşaat Mühendisi olan İlhan Durusoy, bugüne kadar birçok konut yapmıştı, ancak bu projenin O’nun için anlamı çok büyüktü: “Hastalık derecesinde Beşiktaşlı olduğumuz için BJK İnönü Stadı Projesi’nde çalışmaktan çok büyük zevk aldım. Beşiktaş’a güzel bir şeyler kazandırmada rolümüzün olması çok sevindirici.”
BJK İnönü Stadı’nı, 15 Eylül tarihine yetiştirmek için, tüm özel işlerini bir yana iten İlhan Durusoy, ekibiyle gece-gündüz çalıştı. Araya NATO tatili, beklenmeyen yağışlar girdi ama ekibin fedakar çalışmaları ile projenin gecikmesine neden olmadı. Bazı günler 150 kişiyi bulan bir ekiple, 24 saat çalışmalar yapıldı. Projeye başlamadan önce tüm alternatifleri gözden geçirdiklerini söyleyen Yöneticimiz İlhan Durusoy, “Yapılması gereken en doğru proje buydu. Diğerlerinden çok az bir maliyete sahip. Toplam 2 milyon 750 bin dolarlık bir maliyetle kapasite artırımı yaptırdık. Ayrıca yatırımımızın çok hızlı geri dönmesini sağlayacak bir proje gerçekleştirdik” dedi.



Tüm İzinlerimizi Aldık
BJK İnönü Stadı’nda çalışmalar devam ederken izinler alınmadığına dair bazı eleştiriler olduğunu hatırlatan İlhan Durusoy, bu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Böyle bir şey yok. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun Beşiktaş’a bakan 3 No’lu kurulundan, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden, Beşiktaş Belediyesi’nden gerekli izinleri aldık. Stadın altından geçen kanalı, stadın dışına çıkarmak için İSKİ’nin onayını aldık. Büyükşehir Belediyesi’nden ruhsatımızı aldık. Diğer kulüplerin ne yaptığını bilmem ama biz her projemizi onaylattık.”
İlhan Durusoy, İstanbul’da alt yapıda çalışmanın da çok zor olduğuna dikkat çekerek, “Zeminden ne çıkacağı belli olmuyor” dedi ve ekledi: “Stadın altından geçen su kanalını taşıma çalışması sırasında İGDAŞ, elektrik, sinyal hattıyla karşılaştık. Biz kaldırımdan gitmeyi hedefliyorduk, ancak çıkan hatlar nedeniyle yolun ortasından gitmek zorunda kaldık. Ancak karşımıza çıkan tüm engellere rağmen Stadımızı, verdiğimiz tarihe yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz”

Stadımız Artık Daha Etkili Olacak

Zemin indirme çalışmasıyla kapasitenin yüzde 50 artmasının yanı sıra trübünlerin sahaya yaklaşmasıyla stadın daha bir kapalı mekan haline geldiğini vurgulayan Durusoy, yapılan düzenlemelerin amacını şöyle açıkladı: “Tezahürat yapıldığı zaman ses, sahanın içinde kalacak. Böylece rakip takımlara daha baskılı oynama şansımız olacak. Ayrıca ilaveten kapalıda yaptığımız düzenlemeyle Başkanımız’ın seçim öncesinde verdiği sözü yerine getirdik. Kapalıyı taraftara verdik. Bu şekilde 2 taraflı tezahürat yapıldığında, taraftarımız çok daha etkili olacak. Giriş-çıkışlarda yaşanan problemleri ortadan kaldırmak için de, stadın kapasitesini yüzde 50 artırırken, kapıların sayısını yüzde 100 artırdık. Tel örgüleri kaldırırken, taraftarımızın sağduyulu hareket edeceğine, bu açıdan örnek olacağına inancımız tam. Özel Güvenlik Yasası ile ilgili düzenlemeler henüz tamamlanmadığı için, bir süre polis güvenliği sağlayacak. Ancak daha sonra özel güvenlik elemanlarımız olacak.”
Stadın yetişmemesi gibi bir problemin olmadığını ifade eden İlhan Durusoy, staddaki inşaatı tamamladıktan sonra bir süre çimlerin köklerinin kuvvetlenmesi ve uzaması için beklediklerini söyledi ve “İstanbul’da hiç görülmemiş yağmurlara rağmen zeminimiz hiçbir zarar görmedi. Şunu iddia edebiliriz; Türkiye’deki en iyi zemine sahibiz” dedi.

Her Maçta Stadı Dolduracağız

Yöneticimiz İlhan Durusoy, stadın ancak tribünler dolduğu zaman bir anlamı olduğuna dikkat çekerek, taraftarlarımıza şu çağrıyı yaptı: “Bu sene taraftarlarımızın tribünleri her maçta doldurmasını bekliyoruz. Biz bunun olacağına inanıyoruz. Taraftarlarımız tribünlere gelirken, eskisinden daha çok keyif alacaklar.

Click the image to open in full size.
__________________
ATIN ÖMÜ ARPADAN
HADİ GELİN ARKADAN
YARI YOLDA BIRAKAN TAŞ OLSUN...BEŞİKTAŞK

gulcemal Ofline   Alıntı ile Cevapla