Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2007, 21:27   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Çin DK 2018'e evsahipliği yapmak istiyor..

Çin Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Çin'in 2018 Dünya Kupası Finalleri'ne ev sahipliği yapmak istediği doğrulandı..

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter'in 2018 Dünya Kupası Finalleri'nin Asya'da yapılabileceğini ima etmesinin ardından ilk tepki Çin'den geldi.

Çin Futbol Federasyonu Sözcüsü Dong Hua, Blatter'in açıklamalarının ardından yaptığı bir duyuruda, "Çin'deki tüm insanlar Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmayı ümit ediyor" dedi. Ancak Dong Hua, Çin'in henüz resmi bir başvuruda bulunmayı düşünmediğini de belirterek bunun için daha çok eksikleri olduğunu ifade etti. Dong Hua, açıklamasında "Bu büyük bir iş. Dünya Kupası için en az 10 şehrinizin hazır olması gerekiyor" dedi.

FIFA'nın rotasyon politikasında değişiklik yapması halinde de turnuvanın Asya'ya gelmesinin zor olduğu belitiliyor.

Blatter, konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada, "Dünya Kupası'na kimin ev sahipliği yapacağını ben bilemem. Ancak tarihte birçok kez olimpiyatlara ev sahipliği yapan takımlar daha sonra Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmıştır" demişti. Ancak Blatter, bunun 2014'ün ev sahibinin belirlenmesinden sonra netleşeceğini çünkü FIFA'nın uyguladığı bir rotasyon politikası olduğunu bildirmişti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), 2018 Dünya Kupası Finalleri'ne ev sahipliği yapmak istediğini daha önce açıklamıştı.
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla