Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-03-2007, 23:56   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mazda Hakaze konsept

Mazda son dönemde tanıttığı Nagare, Ryuga ve Kabura konseptleriyle yeni tasarım çizgisinin yönü hakkında ipuçları vermişti. Son konsept Hakaze’de de bu tasarım çizgisinin devamı görülüyor. İlhamını doğanın akışından alan bu tasarım yaklaşımında doğadaki hafiflik, hareketlilik ve enerjinin çizgiye döküldüğü ifade ediliyor.

Almanya’da bulunan Mazda Avrupa Tasarım Merkezi tarafından tasarlanan Hakaze; coupe tarzında bir kompakt crossover. Tavanının sökülebilmesi sayesinde roadster zevki de yaşatacağı belirtilen Hakaze, tam bir melez. Yani birçok otomobil sınıfının olumlu yönlerini üzerinde toplamış.

Tasarımcıları, Hakaze konseptinin gelecekte Mazda’nın kompakt crossover’lara bakışı hakkında bilgi verdiğini belirtiyorlar ve gelişmekte olan SUV tarzı kompakt crossover ihtiyacını karşılayacağını ifade ediyorlar.

4420 mm’lik uzunluğu neredeyse bir Mazda3 hatchback’le aynı olan Hakaze’nin 1890 mm’lik genişliği Mazda3’ten 135 mm daha fazla. 1560 mm’lik yüksekliğe sahip otomobilin yüksek oturma pozisyonuna ve geniş cam yüzeylere sahip olması iç mekanda ferah bir atmosfer yaratmış

Gizli kapı kollarına sahip kapılar açıldıktan sonra iç mekana geçilen iç mekanda kokpit sürücüye yönelik tasarlanmış. Direksiyon kolonunun sol ve sağ tarafındaki göstergeler sportif hissi kuvvetlendirmiş. Direksiyon göbeğindeki LCD ekrandan navigasyon bilgilerinin görülebilmesi de hoş bir detay. Otomobilde bunun dışında teknolojiden tam anlamıyla faydalanılmış. Yolcu tarafında sağa-sola dönebilir LCD ekran bulunan araçta bulunan hard diske USB bağlantısı ile veri aktarımı yapılabilecek.

Dört tekerlekten çekişli otomobilde 2.3 litrelik direkt benzin enjeksiyonlu turbo motor bulunuyor.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla