Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-03-2007, 15:27   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sigara Anne Karnından Vuruyor

GAZİANTEP- Uzmanlar, sigara içen annelerin bebeklerinin vücut, özellikle de sinir sistemi gelişiminin yavaşladığını belirtti...

Zekâ geriliği
Bu çocukların ileri dönemde kansere yakalanma riskiyle ilgili bir bulgu olmadığını ancak bebeklerin anne karnında, annelerinin sigara içmesinden olumsuz etkilendiğinin bilindiğini ifade eden Camcı, şöyle konuştu: “Sigara içen annelerin bebeklerinin vücut, özellikle de sinir sistemi gelişimi yavaşlıyor. Bu çocukların okul çağına geldiklerinde beyin fonksiyonlarının, sigara içmeyen annelerin çocuklarına göre daha geri olduğu tespit edilmiş. Yani annelerin hamilelik döneminde sigara içmesi çocukların zekasını etkiliyor. Hamilelik döneminde kadınlar, ‘bir ya da iki tane sigaradan bir şey olmaz’ dememeli. Çünkü hamilelik sırasında içilen tek bir sigara bile çocuğu etkiler.”
Camcı, anne karnındayken sigaranın olumsuz etkilerine maruz kalan bebeğin, doğumdan sonra da yanında sigara içilmeye devam edilmesinin, bebeklerin pasif içici olmasına sebep olduğunu ifade etti. Camcı, bebek doğduktan sonra da yanında sigara içilmeye devam edilmesinin, bebeğin astım başta olmak üzere birçok hastalığa yakalanma riskini arttırdığını da vurguladı.
Türkiye
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla