Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-03-2007, 19:33   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Platini emniyet müdürleriyle görüşecek

Avrupa futbolunun patronu Michel Platini, sporda şiddetin önüne geçmek için Mart ayı sonunda Avrupa'nın emniyet müdürleriyle bir toplantı yapacaklarını söyledi.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, Avrupa futbolunda son dönemde artış gösteren şiddet olayları üzerine kıta genelinde ülkelerin emniyet müdürleriyle biraraya gelerek alınacak önlemler üzerine görüş alış verişinde bulunacağını açıkladı.

Platini, görüşmenin 24 Mart'ta İsviçre'nin Nyon Kenti'nde yapılmasının planlandığını da sözlerine ekledi. Brüksel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Platini, "UEFA, her ülkenin içindeki güvenlik sorunlarıyla mücadele edemez. Ben 40 yıldır futbolun içindeyim ancak bazı problemler var ki bunlar hala çözülememiş. Bunlara karşı ortak bir yasal dayanağımız yok. Siyasiler olmadan bunların üstesinden gelemeyiz" dedi. Fransız futbolunun efsane isimlerinden Platini, spordaki şiddeti, yolsuzlukları önlemek için de uluslararası bir polis gücü oluşturulması fikrini de savunurken, bu gücün ekonomik suçlarla ve bilişim suçlarıyla da mücadele etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Platini ayrıca, ulusal hükümetlerin de spordaki sorunlar karşısında sorumluluk almaları gerektiğini vurguladı.

Platini, bu görüşlerini Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'yla paylaşırken, Barroso'dan Platini'nin önerilerine destek geldi. Platini ve Barroso'nun yanısıra basın toplantısında, İtalya Milli Takımı'na 2006 Dünya Kupası'nı kazandıran eski teknik direktörü Marcello Lippi ve İngiliz futbolunun efsane ismi Sir Bobby Charlton da yer aldı. Avrupa futbolunun ve siyaset dünyasının zirvedeki isimlerini biraraya getiren neden ise, Salı gecesi Manchester'da Avrupa futbolunun en iyi futbolcularından oluşan karmayla Manchester United arasında oynanacak gösteri maçının tanıtımıydı. Old Trafford'da oynanacak karşılaşmada Avrupa futbolunun yıldız isimler sahne alacak. Karşılaşma, Avrupa Birliği'nin temellerinin atıldığı 1957 Roma Antlaşması'nın ve Manchester United'ın Avrupa kupalarında boy gösterişinin 50. yıldönümleri münasebetiyle oynanacak.
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla