Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-03-2007, 09:20   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
11 kulüp risk altında

11 kulüp risk altında

Yürürlükteki Disiplin Talimatı gereği, kötü tezahürat nedeniyle para cezası alan 4 büyüklerin de içinde bulunduğu kulüpler sınıra geldi. Beşiktaş'ın da, 3 kez daha ceza alması durumunda 3 puanı silinecek

Click the image to open in full size.
CEMAL ERSEN


Futbol Federasyonu'nun statlarda küfür ve kötü tezahüratı önlemek için sezon başında yaptığı talimat değişiklikleri ile aldığı radikal önlemler, can yakmaya başladı.
Süper Lig'deki 18 kulüpten tam 11'i bundan böyle statlarında rapor edilecek her küfürlü tezahürat karşılığı bir maç seyircisiz oynama cezası alacak. Aralarında dört büyüklerin de bulunduğu 11 kulübün taraftarları hakem, rakip takım oyuncusu veya yöneticilerine toplu olarak devamlılık arz eden şekilde aşağılayıcı, tahrik ve taciz edici tezahüratta bulunduğu taktirde PFDK'ya sevk edilecek, seyircisiz oynamanın yanı sıra her defasında 60'ar bin YTL para cezası kesilmesine neden olacak.
Disiplin Talimatı'nın 31. maddesinde yapılan değişiklik sonrası 20 Ekim 2006'dan itibaren uygulanmaya başlayan yaptırımlardan 24. haftaya dek Beşiktaş iki kez, Fenerbahçe, Galatasaray, Sakarya, Vestel Manisa ve Denizli birer kez nasibini aldı. Küfürlü tezahürat nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen ve ilk eylemleri olduğu için para cezası alan Trabzon, Konya, Kayseri, K.Erciyes ve Bursa ise bu haftadan itibaren ilk suçlarında seyircisiz oynama cezasına çarptırılacak.


Beşiktaş tehlikede

Bir sezonda küfür ve çirkin tezahürattan 6 kez PFDK'ya sevk edilen kulübün üç puanı da siliniyor. Yürürlük tarihinden itibaren tam üç kez disipline giden ve iki kez seyircisiz oynama cezası alan Beşiktaş kalan 10 haftada üç kez daha aynı suçu işlerse üç puanı silinecek.
Bu sezon seyircilerinin neden olduğu bazı saha olayları nedeniyle sadece para cezası alan ve şimdilik seyircisiz oynama riski bulunmayan 7 kulüp; Ankaragücü, Gençlerbirliği, Ankara, Antalya, Gaziantep, Sivas ve Ç.Rizespor olarak dikkat çekti.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu küfür ve çirkin tezahüratın yanı sıra saha olayları nedeniyle bu sezon toplam 13 maç ceza verdi. Bunların 4'ü olaylar nedeniyle kapatma, 9'u ise küfür nedeniyle seyircisiz oynama olarak kayıtlara geçti.


Talimat ne diyor?

31. MADDE: Müsabakanın yapıldığı saha ve tesislerde toplu olarak ve devamlılık arz eden şekilde söz ve hareketlerle veya pankart ve benzeri araçlar ile aşağılayıcı, tahrik ve taciz edici kötü söz niteliğinde slogan atılması, hakaret ve çirkin tezahüratta bulunulması yasaktır.
Bu yasağın ihlali halinde PFDK'ya sevk edilen kulübe ilk defasında 30 bin YTL'den 60 bin YTL'ye para cezası verilir. Aynı sezonda fiilin iki, üç, dört ve beşinci kez tekrarlarında seyircisiz oynama ve üst sınırdan para cezası, altıncısında ise galibiyet halinde verilen puan kadar indirim cezası verilir. Kupa ve lig ayrı kategoride değerlendirilir
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla