Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-03-2007, 11:32   #1
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Güçlerini birleştirdiler, bu konserde buluşuyorlar

Click the image to open in full size.

Uluslararası müzik arenasında önemli kariyere sahip olan dört virtuöz güçlerini birleştiriyor. Mischa Maisky, Gérard Caussé, Itamar Golan ve Daishin Kashimoto. Eşine benzerine az rastlanır bu konser, 23 Mart'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu,
Yıldızlardan Oda Müziği, 23 Mart 2007 Cuma, 20:00

Günümüzün en iyi çellistlerinden, "Geleceğin Rostropovich'i" Mischa Maisky, önemli topluluk ve sanatçılarla yaptığı çalışmalarla dünya çapında üne sahip Itamar Golan, uluslararası solist kariyerine sahip nadir viyolacılardan GCaussve 3 yaşında keman çalmaya başlayan ve genç yaşına rağmen önemli orkestra, şef ve solistlerle konserler veren piyano virtuözü Daishin Kashimoto.

Farklı ulusal sınırlar içinde doğan, farklı dili konuşan Mischa Maisky, GCaussDaishin Kashimoto ve Itamar Golan, CRR'de verecekleri konserde, Faure ve Brahms'ın sınırlar ötesi anlatımıyla karşımıza çıkacak.

23 ve 14 YTL olan konser biletleri Biletix gişelerinden, www.biletix.com adresinden, Biletix Çağrı Merkezi'nden (0 216 556 98 00) ve CRR Konser Salonu gişesinden temin edilebilir.

Mischa Maisky Hakkında:
1948 yılında, Riga, Letonya'da doğan Mischa Maisky, ilk müzik derslerine Riga Çocuk Müzik Okulu ve Konservatuarı'nda başladı. 1962'de Leningrad Konservatuarı'na girdi. 1965'de Leningrad Filarmoni Orkestrası ile ilk kez sahneye çıkan Maisky bu konserden sonra "geleceğin Rostropovich'i" olarak anılmaya başladı. 1966'da Moskova'da düzenlenen Uluslararası Çaykovski Yarışması'nda birinci oldu. Bir yandan Moskova Konservatuarı'nda Rostropovich ile çalışmalarına devam eden, bir diğer yandan da eski Sovyetler Birliği'nin dört bir yanında konserler vermeye başlayan sanatçı, 1970 yılında Gorky yakınlarındaki bir çalışma kampına 18 ay mahkum edildi. Bunun üzerine Sovyetler Birliği'nden göç eden Maisky, 1973'de İsrail'e yerleşti. O yıl Floransa'da düzenlenen Gaspar CassadUluslararası Çello Yarışması'nda birincilk kazandı ve William Steinberg'in şefliğinde Pittsburgh Senfoni Orkestrası ile birlikte New York Carnegie Hall'da ilk kez sahneye çıktı. Bu konserin ardından kimliğini açıklamayan bir hayranı, kendisine bugün hala kullanmakta olduğu 18. yüzyıl yapımı bir Montagnana çellosu hediye etti. 1973'de Deutsche Grammophon ile ilk özel sözleşmesini yapmasının ardından Bernstein ve Viyana Filarmoni Orkestrası eşliğinde Schumann'ın konçertosunu keydetti. 1974'de efsanevi Gregor Piatigorsky ile çalışmaya başladı. Hem Piatigorsky ile hem de Rostropovich ile çalışan ilk viyolonselci oldu. 1975, Birleşik Devletler, Avrupa, Avustralya ve Uzak Doğu'da, özellikle de Japonya'da verdiği düzenli konserler ile uluslararası kariyerinin başlangıç yılı oldu. Maisky, 1982 yılında Leonard Bernstein'ın şefliğinde Viyana Filarmoni Orkestrası ve Gidon Kremer ile birlikte Brahms'ın İkili Konçertosu'nu kaydetti. 1989'da Leonard Bernstein ve İsrail Filarmoni Orkestrası ile Dvorak'ın Çello Konçertosu ve Bloch'un Schelomo'sunu kaydetti. 1992, Maisky'nin Londra'daki balolarda ilk kez sahne aldığı ve Semyon Bychkov'un şefliğinde Paris Orkestrası ile birlikte romantik parçalardan oluşan ilk Adagio antolojisi albümünün yayınlandığı yıl oldu. 1993 yılında ise müzik alanındaki en önemli ortaklarından biri olan Martha Argerich ile Salzburg Festivali'nde bir resital verdi. Mischa Maisky, 23 yılın ardından, bir konser vermek ve Prokofiev ile Miaskovsky'nin eserlerini Mikhail Pletnev yönetimindeki Rus Ulusal Orkestrası eşliğinde kaydetmek üzere, 1995'de Moskova'ya geri döndü. Uluslararası kariyerini dünyanın önde gelen orkestraları eşliğinde, en önemli şefler yönetiminde, ünlü solistlerle, önemli sahnelerde ve festivallerde oda müziği konserleri ve resitaller vererek, albümler kaydederek devam ettiren Mischa Maisky çalışmalarıyla pek çok ödül de kazanmıştır.
2000 yılının tamamını Zürih'de başladığı ve "Bach Maratonu" adını verdiği; Bach'ın çello için yazdığı eserleri bir günde üç konser vererek seslendirdiği Asya, Avustralya, Kuzey ve Güney Amerika ile Avrupa ülkelerinde 100'den fazla konserden oluşan, Johann Sebastian Bach'a adadığı dünya turuna ayırdı. Geçtiğimiz yıl aralarında Budapeşte Festival Orkestrası, İsrail Filarmoni Orkestrası, Çek Filarmoni Orkestrası, Hollanda Filarmoni Orkestrası, Kuzey Almanya Radyosu Senfoni Orkestrası (NDR) ve Kremerata Baltica Orkestrası'nın yer aldığı çeşitli orkestralar ile birlikte Batı ve Doğu Avrupa'da konserler vermiş; Viyana Musikverein'de Thomas Quasthoff ile Asya'da meydana gelen tsunami felaketinin kurbanlarına yardım toplamak için çalmıştır. Son albümü bu yıl yayınlanan, Pavel Gililov ile kaydettiği "Vocalise-Rus Aşk Şarkıları" adlı albümüdür.

GCaussHakkında:
Uluslararası solist kariyerine sahip nadir viyolacılardan olan GCaussNobuko Imai ile birlikte William Primrose'dan sonra gelen iki yıldızdan biridir. Gasparo da Salo'nun 1560 yapımı bir viyolasıyla çalmaktadır. Mozart'ın oda müziğine kendisini çok yakın hissettiğini ifade eden Caussonun, viyolanın orkestradaki ve yaylı çalgılar dörtlüsündeki tiz ve pes sesler arasında arabuluculuk potansiyelini ortaya koyan ilk besteci olduğunu düşünmektedir. Hector Berlioz ve Max Bruch gibi, görünür biçimde viyolayı seven iki Romantik bestecinin eserlerini de seslendirmekten zevk alan sanatçı, aynı zamanda, viyolanın solo bir çalgı olarak ortaya çıktığı, yaygınlaştığı 20.yy müziğinin de önemli bir temsilcisidir. Grisey, Hersant, Jolas, Lenot, Masson, Nunes ve Reverdy gibi, kendisi için eser yazan bestecilerin yapıtlarını da yorumlamaktadır. EMI, Philips, Erato ve Deutsche Grammophon gibi firmalar tarafından yayınlanan 25'in üzerinde CD kaydı bulunan GCaussCharles Gros Akademi Ödülü, Gabriel FaurÖdülü, SACEM Ödülü ve Fransız Grand Prix du Disque gibi ödüllere layık bulunmuştur.

Daishin Kashimoto Hakkında:
Japon asıllı sanatçı 1979'da Londra'da doğmuştur. Keman çalışmaya 3 yaşındayken Tokyo'da Prof. Kumiko Eto ile başlar. 1985'ten itibaren New York'ta Julliard öğretmenlerinden Prof. Naoko Tanaka ile çalışır. 1986'da, 7 yaşındayken Julliard'ın hazırlık okuluna en genç öğrenci olarak kabul edilir, Soylu Edward John Vakfı Bursu'nu kazanır. 1990'da Prof. Zakhar Bron'la çalışmak üzere Luebeck, Almanya'ya yerleşir. Daha sonra da Berlin Filarmoni'nin eski başkemancısı olan Rainer Kussmaul ile çalışır. 2005'te Freiburg Devlet Müzik Yüksek Okulu'ndan mezun olur.
İlk resitalini 1988'de veren Kashimoto, aynı yıl New York Senfonik Topluluğu eşliğinde solist olarak ilk kez sahneye çıkmış, o tarihten bu yana, ABD, Uzakdoğu ve pekçok Avrupa ülkesinde resitaller ve orkestra eşlikli konserler vermiştir. Aralarında Rusya Devlet Senfoni, St.Petersburg Filarmoni, Köln Radyo Senfoni, Fransa Ulusal Orkestrası, Suisse Romande Orkestrası, Çek Filarmonik, Viyana ve Berlin Senfoni orkestraları, Dresden Staatskapelle, Boston Senfoni, Sinfonieorchester des Bayrischen Rundfunks, İngiliz Oda Orkestrası gibi orkestraları yöneten Mariss Jansons, Semyon Bychkov, Michel Plasson, Vladimir Fedosseyev, Hugh Wolff, Evgeny Svetlanov, Yehudi Menuhin, Marek Janowski, Heinz Holliger, Seiji Ozawa, Lorin Maazel, Heinrich Schiff, Charles Dutoit, Myung-Whun Chung ve Yury Temirkanov gibi şefler yönetiminde çalmıştır.
Yuri Bashmet, Alexander Lonquich, Myung-Whun Chung, Itamar Golan, Boris Pergamenschikow, Rainer Kussmaul, Claudio BohYefim Bronfman, Shlomo Mintz, Konstantin Lifshitz, Paul Meyer, Antoine Tamestit, Jian Wang, Le Sage ve Misha Maisky gibi yıldızlarla oda müziği konserleri de vermektedir.
Aralarında 6. Menuhin Uluslararası Gençler Keman Yarışması (1993) ve Köln Uluslararası Keman Yarışması (1994) gibi yarışmalarda ödüller kazanmıştır. 1996'da Fritz Kreisler Uluslararası Keman Yarışması ve Marguerite Long Jacques Thibaud Keman ve Piyano Yarışması'nı kazanan en genç sanatçı unvanlarına sahip olmuştur. 1994'te Steigenberger Ödülü'nü kazanan Daishin Kashimoto, 1999'da da Brahms Ödülü'nü kazanmıştır. 1999'da Itamar Golan'la kaydettiği albüm Sony Classical etiketiyle yayınlanmış, aynı firma için Brahms'ın keman konçertosunu Myung-Whun Chung yönetimindeki Staatskapelle Dresden ile kaydedecektir.

Itamar Golan Hakkında
Yaklaşık 20 yıldır, günümüzün önde gelen solistlerine eşlik eden Itamar Golan'ın performansı büyük beğeni toplamış ve onu kuşağının aranan piyanistlerinden biri haline getirmiştir. Litvanya'da doğan Golan, bir yaşındayken ailesi İsrail'e göç etmiş, müzik çalışmalarına burada, 7 yaşındayken başlamıştı. İlk konserlerini Tel Aviv'de verdi. Amerikan-İsrail Kültür Vakfı'nın burslarıyla ödüllendirilen sanatçı, Emmanuel Krasovsky ve oda müziğinde de Chaim Taub ile çalışma şansı yakalamıştır. Boston'daki New England Konservatuarı'ndan kazandığı tam burs sayesinde ise Leonard Shure ile çalışmıştır.
İlk yıllardan itibaren oda müziğine tutkuyla ilgi duyan Itamar Golan, solist olarak da çalışmalar yapmış, Zubin Mehta yönetimindeki İsrail Filarmoni ve Berlin Filarmoni ile Riccardo Muti yönetimindeki Orchestra Philharmonica della Scala eşliğinde konserler vermiştir.
Vadim Repin, Shlomo Mintz, Maxim Vengerov, Mischa Maisky, Ivry Gitlis, Barbara Hendricks, Julian Rachlin, Ida Haendel, Kyung Wha Chung, Tabea Zimmermann, Sharon Kam ve Matt Haimovitz gibi önemli sanatçılarla birlikte çalan Itamar Golan, Salzburg, Verbier, Lucerne, Tanglewood ve Ravinia festivallerinde sahne almakta, Deutsche Grammophon, Warner Classics, Teldec, EMI ve Sony Classical gibi plak firmaları için kayıtlar yapmaktadır. 1991'de Manhattan School of Music'teki en genç öğretmenlerden biri olarak göreve başlayan Itamar Golan, 1994'ten beri de Paris Konservatuvarı'nda ders vermektedir.
  Alıntı ile Cevapla