Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-03-2007, 22:54   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Anne zayıfsa çocuk da zayıf olur mu?

İngiliz araştırmacıların sonuçlarına göre ince ve formda annelerin çocuklarının da zayıf olma olasılığının yüksek bulunduğu bildirildi.

İngiliz araştırmacılar, anneler ve yeni doğanlar üzerinde yaptıkları araştırmada, annenin formunda olmasının, çocuğun gelecekteki kilosunun yanısıra sağlığını da etkilediğini belirttiler. Araştırmacılar, vücudundaki yağ oranı yüksek annelerin bebeklerininse daha şişman olduğunu saptadılar. Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism dergisinde yayınlanan araştırmada, 448 kadının gebelik öncesi ve sonrasındaki verileri incelendi.
Kadınların yeme alışkanlıkları ve yaşam biçimleri, kiloları, boyları ve vücutlarındaki yağ oranlarına bakıldı. Doğumdan sonra da bebeklerinin kiloları ve yağ oranları incelendi. Dr. Cyrus Cooper ve ekibi, vücutlarındaki yağ stoğu yüksek olan annelerin bebeklerindeki yağ oranının da yüksek olduğunu saptadılar.
Aynı sonucun, yavaş yürüdüklerini söyleyen kadınlar ve bebekleri için de geçerli olduğu kaydedildi. Araştırma sonucunda, uzun kadınların bebeklerinin şişman olma eğiliminin daha yüksek olduğu da belirlendi. Bununla birlikte, normalin altında kilolu olan ve gebelikte yeterli kilo almayan kadınların düşük kilolu çocuk doğurmaları riskinin fazla olduğu da belirtildi.
Bebeklerin doğduklarında vücutlarında bulunan yağ oranının, çocukluk ve yetişkinlik dönemlerindeki kilolarını etkilediğini ifade eden araştırmacılar, sağlıklı bir çocuk için kadınlara düzenli egzersiz yapmalarını, gebelik öncesi ve sonrasında ideal kiloya inmelerini tavsiye ettiler.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla