Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-03-2007, 10:24   #1
Besiktasim_1903
Banned
 
Besiktasim_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Siyah Beyaz Aşk Hikayesi

Siyah-Beyaz aşk hikayesi
Beşiktaş'ta oynamak için bankadan 75 bin YTL kredi çeken Barış, F.Bahçe'den bonservisini aldı. Kartal'a 120 bin YTL'ye imza atan genç basketçi, kredi taksitlerini bile zor ödüyor.
Beşiktaş'ta oynamak için bankadan 75 bin YTL kredi çeken Barış, F.Bahçe'den bonservisini aldı. Kartal'a 120 bin YTL'ye imza atan genç basketçi, kredi taksitlerini bile zor ödüyor.

Basketbolda Beşiktaş erkek takımının genç oyuncusu Barış Güney'in siyah-beyazlı takıma transferi ve yaşadıkları olaylar adeta bir aşk hikayesini andırıyor. İşte Beşiktaş formasını giyebilmek için bankadan kredi çekerek kendi bonservis bedelini ödeyip Beşiktaş'a transfer olan Barış Güney'in ilginç transfer öyküsü: Geçen sezon F.Bahçe forması giyen Barış, sarı-lacivertli ekibin Ülker'le birleşmesi sonrası ayrılmaya karar verdi. Ama bir yıl daha F.Bahçe ile anlaşması olan Barış'ın sözleşmesinde "Başka bir kulübe giderse yetiştirme parası olan 75 bin YTL'yi öder" maddesi de bulunuyordu. Genç oyuncu yöneticilerin kapısını çalarak, "Bu parayı verecek kulüp bulamam" dedi.

BEŞİKTAŞ'A ASLA GİDEMEZ
Bundan sonrasını Barış'ın ağzından dinleyelim: "Eski basketbolcu olan amcam Reşat Güney, F.Bahçe'den arkadaşı olan yönetici arkadaşlarıyla konuşarak bu paranın istenmemesini rica etti. Amcam, F.Bahçe yöneticelerinden bu paranın alınmayacağına dair söz alınca, ben de yolumun açıldığını düşündüm. Hatta amcam 'Barış'ın şu anda transfer gündeminde Galatasaray ve Beşiktaş var. Bu kulüplere giderse de bir sorun olmaz değil mi?' sorusuna bile 'Sorun olmaz' yanıtını almış. Bu sözlere güvenerek ben de çocukluğumdan beri tuttuğum Beşiktaş'a imza attım. Fakat bu imza sonrası her şey değişti. Amcamı arayan yöneticiler, 'Barış Beşiktaş'a gidemez. Beşiktaş'la aramızda sürtüşmeler var. Oraya giderse 75 bin YTL ücreti vermek zorunda kalır' demişler.

FAİZİYLE 105 BİN YTL BORÇ
Bu gelişmeye rağmen Beşiktaş'a da imza attığım için geri adım atmadım. Çocukluğumdan beri Beşiktaşlı olduğum için 'Bu parayı nasıl öderim?' diye düşünmeye başladım. Aslında başka bir kulübe imza atarak hülle yöntemiyle gidebilirdim. Ama yapmadım. Banka kredisi almaya karar verdim ve 75 bin YTL çekerek F.Bahçe'den bonservisimi aldım." Bu kredi için 24 ayda faiziyle birlikte 105 bin YTL ödeyecek olan Barış, Beşiktaş ile 120 bin YTL'ye anlaştı. Bunu 10 ayda 12 bin YTL'lik taksitlerle alıyor. Şu ana kadar 5 taksidin ödemesi gerçekleşti. Barış, aşık olduğu siyah-beyazlı formayı adeta boğaz tokluğuna giyiyor ve ailesinin yardımıyla da kredi borcunu ödüyor.

(Fatih Doğan-Sabah)
__________________
Vicdanı Tertemizdi, Çünkü Onu Hiç Kullanmamıştı...
Besiktasim_1903 Ofline