Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-03-2007, 12:58   #1
Besiktasim_1903
Banned
 
Besiktasim_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Emekli hâkimin Jaguar mücadelesi

Emekli hâkim Mehmet Hamurlu, polisin trafikten men ettiği Jaguar marka otomobili için hukuk savaşı başlattı. Hamurlu, polisler hakkında suç duyurusunda da bulunacak

Click the image to open in full size.




İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, jaguar marka otomobilinin polislerce haksız yere trafikten men edildiğini söyleyen emekli Hâkim Mehmet Hamurlu, mahkeme kararına rağmen otomobilini teslim etmekte güçlük çıkaran polisler hakkında şikâyetçi oldu. Hamurlu, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na "görevi kötüye kullanma", "mahkeme kararını yerine getirmekten kaçınma" iddialarıyla suç duyurusunda bulunurken, idari soruşturma için de İstanbul Valiliği'ne başvurdu.
Emekli hâkim Hamurlu'nun anlatımına göre olay şöyle gelişti: Orhan Mustafa Hamurlu, emekli hâkim amcasına ait 34 JG 739 plakalı Jaguar marka otomobille geçen salı günü Atatürk Havalimanı'na gitti.
Havalimanının girişindeki kontrol noktasından geçerken polis memurları otomobili durdurdu ve araçta arama yaptı. Bu sırada uçağını kaçıran Hamurlu, biletinin yanacağını söyleyerek polislerden aramaya ilişkin imzalı bir belge istedi. Ancak polis memurları istenilen belgeyi vermeyince tartışma çıktı. Sonrasında da polis ekibi, otomobili otoparka çekti. Polis, "araç üzerinde teknik değişiklik yapılmasını" gerekçe gösterip Karayolları Trafik Kanunu'nun 32. maddesine göre para cezası yazdı ve otomobili trafikten men etti.
Bunun üzerine Mehmet Hamurlu da geçen çarşamba günü elindeki "araç uygunluk" belgesiyle Bakırköy 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.
Aynı gün başvuruyu kabul eden mahkeme, polis tutanağının hukuka aykırı olduğunu belirterek, iptal kararı verdi. Hamurlu da dün havalimanına giderek, görevli polislerden aracını teslim almak istedi. Hamurlu, sonrasında yaşadıklarını da şöyle anlattı:
"Elimdeki mahkeme kararına rağmen polisler, 'Aracı vermiyoruz, nereye başvurursan başvur' dediler. Burada saatlerce aracımı almak için uğraştım. Sonra Milliyet muhabiri olayı öğrenip gelince 'Gel, aracını verelim' dediler.
Mahkeme kararına rağmen burada üç saat boyunca polislerin keyfi muamelesiyle karşılaştım. Yasaları çok iyi bilen bir emekli hâkim olarak bu kadar uğraştım. Eğer kanunlar hakkında bilgisi olmayan başka bir vatandaş olsaydı, herhalde aracını buradan hiçbir şekilde alamazdı. Bu nasıl iştir?"
Cumhuriyet Savcılığı'na ve İstanbul Valiliği'ne dün başvuran Hamurlu, biri başkomiser üç polis hakkında suç duyurusunda bulundu.
Hamurlu, "Aracımı yağmalayan, görevlerini kötüye kullanan, mahkeme kararını tartışan, küçümseyen, mahkeme kararını yerine getirmekten imtina eden, bana manevi baskı yaparak toplum içerisinde küçük düşüren, beni hırpalayan tüm şüphelilerden şikâyetçiyim" dedi.

Milliyet
__________________
Vicdanı Tertemizdi, Çünkü Onu Hiç Kullanmamıştı...
Besiktasim_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla