Konu: Cildiniz
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-03-2007, 20:59   #8
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

cözümü nedir?

Yeniden dengelemek...
Parlak cilt mutlaka yağlı bir cildiniz olduğu anlamına gelmez. Genellikle karmadır: T bölgesi denen alın, burun, çene bölgesi yağlı; yanaklar kurudur. Dolayısıyla bu dengesiz yapıdaki cildi, kozmetik ürünler yardımıyla yeniden dengelemek esastır. Problemi kökünden çözmek için cilt metabolizmasını düzeltmeye yönelik dengeleyici ürünler kullanmak gerekir. Bunlar yağlı bölgeleri arındırırken kuru bölgeleri nemlendirir. Karma ciltlerde günlük kullanılan ürünlerin fazla agresif ürünler olmamasına dikkat etmek gerekir. Çünkü bu ürünlere karşı cilt kendini korumak için daha fazla sebum üretebilir.

Daha ciddi durumlarda yapılacaklar...
Dengeleyici ürünler kullanılmasına rağmen cilt parlamaya devam ediyorsa arındırıcı maskeleri veya daha özel bakımları düzenli aralıklarla haftada 1-2 kez uygulayın.

Tetikleyen etkilerden kaçınmak...
Yapılması gereken ilk şey cildin temizliği sırasında cildi yıpratmamaktır. Deterjan, sabun gibi temizleyicilerden kaçınmak gerekir. Parlayan bir cilt fazla kurutulursa cildin koruma mekanizması daha fazla yağ üretecektir. O nedenle cilde zarar vermeyen temizleme sütleri ve jelleri kullanmak doğru olacaktır.

Makyaj ve rötuş önerileri...
Son anda ortaya çıkan ve sizi hazırlıksız yakalayan bir randevu veya toplantı öncesi parlama probleminize yardımcı olacak rötuş ürünleri mevcuttur. Bunlar krem-pudra yağ emicileridir.
Parlamamak için yapılacak son işlem de fondötendir: sıvı fondötenlerin özellikle bu probleme yardımcı olmak üzere yağı emici özellikli ekstra hafif olanları kullanılabilir. Bunlar hem makyajınızın akmamasını sağlayacak, hem de cildin homojen görünmesine yardımcı olacaktır.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla