Konu: Cildiniz
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-03-2007, 20:59   #9
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kuruluğa son!

Cilt neden kurur?
Cilt kuruluğunun ana sebebi cildin ihtiyacından daha az su ve yağ bulundurması yani yeterince nemlenmemiş olmasıdır. Bu tip ciltler genellikle yıpranmış görünümlüdür ve sürekli bir "gerilme" hissi verir. Esnek olmadıkları için gözenekleri daha sıkı olan bu tip ciltler genellikle incedir. Malesef büyük şehirlerde sıkça rastlanan bir sorun olan kireçli su kullanımı da bu sorunu artırır.

Cilt temizliği...
Cilt temizliğinde sadece yumuşak ve besleyici ürünler kullanılmalı
ve temizliğe büyük önem verilmelidir. Püf noktası cildi temizlerken bakımını da yapmaktır! Cildi sabah ve akşam besleyerek zayıflamış olan "hidrolipidik" (yağ-su) zarı yeniden dengelemek gerekir.

Kullanılması doğru olan ürünler...
Bu tip ciltlerin en büyük sorunu ciltte oluşan kırmızılıklar ve/veya cildin pul pul dökülmesidir. Cilde yağ kazandırıcı aktifler içeren ürünlerin kullanımı önerilir. Besleyici özellikleri yüksek olan süt/krem yapıdaki ürünlerin kullanımına öncelik verin. Doğru ürünlerle yapılacak temizlik ve bakımdan sonra yüzünüzü mutlaka yumuşak bir havluyla kurulayın. Aksi taktirde hava temasıyla kurumaya bırakılan cilt daha da fazla kuruyacaktır.

Kurtarıcı maskeler...
Tüm bakımlara rağmen cilt kuruluğu ve "gerilme" hissi devam ediyorsa, bunun nedeni cildin ihtiyacı olan besleyici elemanlardan yoksun olmasıdır. Bu durumda problemin yoğunluğuna göre haftada 1 veya 2 kez yüzünüze besleyici bir maske uygulayın. Maskenin kullanım süresini de dikkate alarak cildinize sunduğu besinleri "içmesi" için süre tanıyın. Genellikle, cilt ihtiyacı olan doğal depo dengesini birkaç dakikada elde eder.

Bazı püf noktaları
- Cildin kuruluğunu tetikleyen hava kirliliği, klimalı ortam gibi dış etmenler olduğu gibi stres ve sıkıntı gibi iç etmenler de vardır. Bunlardan olabildiğince kaçınmak bakımı kolaylaştıracaktır.
- Bulunduğunuz ortamları nemli tutmaya çalışın.
- Günlük olarak cildi besleyici, yağ verici bakımlar uygulayın.
- Beslenmenizde zeytinyağı, ekmek, yağlı balıklara bolca yer verin. - Sık ve uzun süreli rejimler yapmamaya çalışın.
- Banyo yaparken duş jelleri kullanmayın.
- Cilt temizliği sırasında sürtme, ovma gibi cildi yıpratıcı hareketler yapmayın.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla