Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-04-2007, 10:35   #4
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KURTLAR VADİSİ PUSU’DA BİR TİYATRO DUAYENİ

Click the image to open in full size.

Tiyatroya adanmış bir ömür, onlarca ödül, uluslararası başarılar, genel müdürlük dahil Devlet Tiyatroları’nda 47 yıllık hizmet geçmişi… Devlet Sanatçısı Bozkurt Kuruç, yarım asırlık oyunculuk serüvenine şimdi de Kurtlar Vadisi Pusu ile devam ediyor... Devlet sanatçısı ve Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Bozkurt Kuruç, Kurtlar Vadisi Pusu’nun dev kadrosunda yer alan isimler arasında.
Kuruç, 1960 yılında Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nden mezun oldu. Hemen aynı yıl, Devlet Tiyatroları sanatçısı olarak göreve başladı. 47 yıllık tiyatro hayatında, çok sayıda ödüle layık görüldü. 1962–1965 yılları arasında İngiltere'de rejisörlük eğitimi aldı. Daha sonra İngiltere, Almanya, Yunanistan, Fransa, Yugoslavya, Kıbrıs, Çin, ABD ve Sovyet Rusya'da incelemelerde bulundu, konferans ve seminerlere katıldı. 1987 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü, 1988 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü yapan Kuruç, 1989 yılında da Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atandı. 1993 -1996 yılları arasında Radyo-Televizyon Yüksek Kurulu'nda üye olarak görev yaptı. 1999 yılında ABD'nin Chicago şehrinde Nazım Hikmet'in "Kuvayi Milliye Destanı" adlı eserini İngilizce olarak Amerikalı tiyatro oyuncuları ile sahneye koydu.

Kurtlar Vadisi’ni mesleğe yıllarını vermiş bir oyuncu gözüyle, dikkatle takip ettiğini belirten Kuruç, Kurtlar Vadisi Pusu’da Hazarbeyoğlu ailesinin reisi Ahmet Kudret Hazarbeyoğlu karakterini canlandırıyor.

Tiyatro, televizyon ve sinema yapımlarının temel görevinin kamuoyunu aydınlatmak olduğunun altını çizen Kuruç, “Burada görev, insanları eğlendirip mutlu ederken, bir yandan bazı gerçekleri de kamuoyunun gözü önüne sermektir. Bence Kurtlar Vadisi bu görevi layığıyla yerine getiriyor” diye konuşuyor.
  Alıntı ile Cevapla