Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-04-2007, 14:17   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Rum derbisinde KKTC bayrağı açıldı!

Rum derbisinde KKTC bayrağı açıldı!Click the image to open in full size.

Kıbrıs Rum kesiminde, kupa yarı finalinde, Omonia ve APOEL futbol takımları arasında önceki gün oynanan derbi maçta, birbirine kızan Rum taraftarlar tribünde KKTC bayrağı açtı.

Rum basınında yer alan haberlere göre, komünist parti AKEL'in takımı olarak bilinen Omonia ile EOKA'cıların takımı olarak bilinen APOEL seyircileri arasında ağza alınmayacak küfürler ve sloganlar içeren tezahüratlar yapıldı. Tribünlerde iki adet KKTC bayrağı açılmasıyla olaylar en uç noktaya vardı.

Önceki gün güney Lefkoşa'daki GSP stadında oynanan maçta, APOEL takımı taraftarlarının Omonia taraftarlarına ''Türkler'' diye seslenerek tezahürat yapmaları üzerine, Omonia taraftarları da, üzerinde, ''Türk mü İstiyorsunuz? Alın'' ve ''İstanbul since 1453'' (1453'ten beri İstanbul) sloganı yer alan pankartlar açarak yanıt verdi. Bununla da yetinmeyen Omonia taraftarları, APOEL'lileri kızdıran iki KKTC bayrağı da açtı.

Rum basınına göre, maçta çıkacak muhtemel olayların önlenmesi amacıyla maç saati erkene alındı, ancak olaylar önlenemedi. Maç öncesinde sahanın dışındaki otların ateşe verilmesi sonucu 4 araç zarar gördü, iki kişi atılan taşlardan yaralandı ve dört kişi de tutuklandı.

Maçta, Omonia, APOEL'i 2-1 yenerek, final maçında Anorthosis takımıyla karşılaşmaya hak kazandı.
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla