Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-05-2007, 09:26   #5
onurgulcemal
 
onurgulcemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ALINACAK ÖNLEMLER
İnternet dünyasında yüzde 100 güvenliğin hiçbir zaman sağlanamayacağının unutulmaması gerektiğinin vurgulandığı sitede, MSN kullanıcılarına şu önerilerde bulunuluyor:
''MSN kullanıcılarının şifrelerini ve bilgilerini sürekli güncellemeleri gerekmektedir. MSN şifresi, en az 10-12 haneli olarak belirlenmeli ve rakamların yanında harfler ve semboller de kullanılmalıdır.
MSN adresleri için seçilen gizli soru MSN hırsızlarının cevabını bulamayacağı zor bir soru olmalı ve soruya verilen cevap unutulmamalıdır. Gerekirse soru ve cevap bilgisayar dışında farklı bir ortama kaydedilmelidir.
Kontör, şifre istekleri ile kredi kartı numarası ve internet hesap bilgisi veya banka hesap bilgisi gibi taleplere şüpheyle yaklaşmalıdır.
Chat ortamında tanışılan kişilere şahsınız, aileniz, adres, telefon, işiniz gibi konularda şahsi bilgilerinizi vermekten sakınınız.
Mail adreslerinize gelen spam ve trojan içerebilecek şüpheli mailler, en yakın arkadaşınızdan gelmiş olsa bile kesinlikle açılmamalı ve silinmelidir.
MSN yoluyla gönderilen web adreslerine girilirken dikkatli olunmalı, e-posta adresi ve şifre ile giriş yapılmamalıdır.''
Çalınan MSN adresi ve şifresi, mail hesabının iyi tanınması şartıyla ''[email protected]'' adresi aracılığıyla tekrar elde edilebilir.
__________________
http://img246.imageshack.us/img246/6780/onurglcemal4jj2gr7.jpg
SiYah&BeYaZ
onurgulcemal Ofline   Alıntı ile Cevapla