Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-05-2007, 20:51   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
''Serie A'da yabancı çok''

''Serie A'da yabancı çok''

İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Donadoni, İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) çok sayıda yabancı futbolcu oynadığını ve bu durumun üzüntü verici olduğunu söyledi

İtalya'nın 2006 Dünya Kupası'nı kazanmasının ardından Marcello Lippi'nin yerine göreve getirilen Roberto Donadoni, Serie A'da çok fazla yabancı oyuncunun forma giydiğini vurgulayarak bu durumun üzüntü verici olduğunu söyledi.

Donadoni, özellikle Serie A'da şampiyonluğa uzanan Inter'in şampiyonluğunu kutladığı son haftada sahaya sadece bir İtalyan oyuncunun yer aldığı bir kadroyla çıkmasını da eleştirdi. Donadoni, yaptığı açıklamada, "Belki ben yabancı düşmanlığı yapıyorum ama gerçekten İtalya'da çok sayıda yabancı futbolcu var. Ben futbol oynadığım zaman takım başına üç yabancı futbolcu vardı ve belki bu yetersizdi. Ancak şimdiki gibi takım başına beş yabancı oyuncudan fazlası olmamalı" dedi.

İtalya'yı 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ne taşımak için mücadele eden 43 yaşındaki Roberto Donadoni, AC Milan ve İtalya Milli Takımı'nın unutulmaz yıldızları arasında yer alıyor.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla