Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-05-2007, 14:13   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
15-0 ve 28-0 incelemeleri bitti!

15-0 ve 28-0 incelemeleri bitti!

Sivas'ta 1. Amatör Küme A Gençler Ligi B Grubu'nda şampiyonu belirleyen maçların birinin 15-0, diğerinin ise 28-0 bitmesi üzerine tertip komitesinin bu karşılaşmalarla ilgili başlattığı inceleme sonuçlandı.

Aynı puana sahip rakibi Sivas Demirspor'un önünde, 1 gol averajla ligi lider tamamlayan Gürün Doğanspor'un şampiyonluğunu ve grupta oynanan bazı maçların sonuçlarını şüpheli gören tertip komitesi, bir süre önce başlattığı incelemeyi tamamladı.

Futbol Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Hayrettin Yıldız başkanlığındaki tertip komitesi, Sivas Demirspor'un Maliyespor'u 15-0, Gürün Doğanspor'un Şarkışla Belediyespor'u 28-0 ve Sivas Demirspor'un Devlet Su İşleri Spor'u 7-0 yendiği 3 karşılaşmayı incelemeye almıştı.

Komite, Gürün Doğanspor'dan 28 gol yiyen Şarkışla Belediyespor'un, Sivas Demirspor karşısında teknik direktörünün 2 oyuncusuna kızarak oyundan alması sonucu maçı 9 kişi tamamlayan ve sahadan 15-0 yenik ayrılan Maliyespor'un, ayrıca Sivas Demirspor ile oynadıkları erteleme maçında yeterli oyuncu getiremedikleri için 9 futbolcuyla karşılaşmaya başlayan ve rakibi karşısında 7-0 mağlup durumdayken sakatlıklar nedeniyle 6 kişi kalınca sahadan çekilen Devlet Su İşleri Spor'un 6'şar puanın silinmesini kararlaştırdı.

GÜRÜN DOĞANSPOR'UN ŞAMPİYONLUĞU TESCİLLENDİ
Tertip komitesi, rakibi Sivas Demirspor'un önünde 1 gol averajıyla ligi lider tamamlayan Gürün Doğanspor'un şampiyonluğunu ise tescil etti.

Futbol Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Hayrettin Yıldız, yaptığı açıklamada, 1. Amatör Küme A Gençler Ligi B Grubu'nda geçen hafta oynanan ve şampiyonluğun belirlendiği maçlardaki şüpheli sonuçlar üzerine amatör futbol tertip komitesi olarak inceleme başlattıklarını hatırlattı.

Bu konuda değerlendirme amacıyla ek raporlar ve savunmalar istediklerini bildiren Yıldız, ''Komitemiz, yaptığı değerlendirme sonucunda Devlet Su İşleri, Maliyespor ve Şarkışla Belediyespor'un hükmen mağlubiyetlerine ve 6'şar puanlarının silinmesine, bu takımlarda bazı futbolculara da ceza verilmesine karar verdi'' dedi.

Grubun şampiyonunun Gürün Doğanspor olarak tescil edildiğini ifade eden Yıldız, Gürün Doğanspor'un 1 gol averajı ile 1. Amatör Küme A Gençler Ligi B Grubu'nda Sivas Demirspor'un önünde şampiyon olduğunu bildirdi.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla