Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-05-2007, 14:19   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tarihin en pahalı maçı!

Tarihin en pahalı maçı!

Click the image to open in full size.Bir Amerikan kablolu televizyon kanalından yapılan açıklamada, Floyd Mayweather ve Oscar de la Hoya arasında geçtiğimiz günlerde yapılan boks mücadelesinin 120 milyon dolarlık bütçesiyle dövüş tarihinin en pahalı maçı olduğu bildirildi.
Floyd Mayweather ve Oscar de la Hoya arasında La Vegas'ta yapılan ünvan maçı için New York'ta bulunan Home Box Office adlı kablolu televizyon kanalına 2 milyon 150 bin kişinin başvuruda bulunduğu ve bunun da bir rekor olduğu bildirildi. Maçın, izle-öde sistemi sayesinde toplam gelirinin 120 milyon dolar olduğu ve bu gelirin de boks tarihinin en yüksek rakamı olduğu belirtildi.
Boks tarihinde son rekor gelir ise 2002 yılında Mike Tyson ve Lennox Lewis arasında yapılan maçta 112 milyon dolarla toplanmıştı. Ancak bu karşılaşma bir ağırsiklet maçıydı. Mayweather ve Oscar de la Hoya arasında yapılacak karşılaşma ise ağırsikletin daha alt kademesi durumunda.
Ağır siklet olmayan bir mücadelede toplanan son en yüksek gelir ise 1999 yılında gerçekleşmişti. Yine De la Hoya'nın başrolde olduğu maçta rakibi bu kez Felix Trinidad'dı. Bu maçı ise bir milyon 400 bin kişi izlemek için satın almıştı.

10.05.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : İHA
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla