Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-05-2007, 15:09   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Platini'nin 5 hakem ısrarı

Platini'nin 5 hakem ısrarı

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, futbol maçlarında 5 hakemin görev yapması gerekliliğini bir kez daha dile getirdi.

Fransa'nın ünlü spor dergisi France Football'a açıklamalarda bulunan Platini, maçlarda yaşanan tartışmalı kararları azaltmak için 2 hakem daha görevlendirilmesi gerektiğini söyledi.

''Benim bu konudaki önerim maçlardaki hakem sayısını artırmak'' diyen Platini, ''3 hakemle maç yönetme devre eskide kaldı. 3 hakem sahada olan biten her şeyi göremez'' dedi.

İki yan hakem ve 1 orta hakeme ilave olarak yine çizgide duracak ve penaltı bölgesini kontrol edecek 2 hakemin daha görevlendirilmesini isteyen Platini, ''Benim önerim maçlara fazladan 2 hakemin görevlendirilmesi ve bunların işinin koşmak değil, sürekli ceza sahasını gözlemlemesidir'' diye konuştu.

Hakemlere yardımcı olabilecek makine ve elektronik aksama da karşı olduğunun altını çizen Fransız başkan, futbolda elektronik sistemin oyunun insani boyutunu ortadan kaldırabileceği korkusu taşıdığını söyledi.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla