Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-05-2007, 11:47   #1
Turkboy
 
Turkboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
O artık Türk!

Colin Kazım Richards resmen Türk oldu. İngiltere Premier Ligi'ne bu sezon veda eden Sheffield United'da forma giyen golcü oyuncuyu Türk vatandaşlığına geçirmek başlatılan operasyon sonuçlandı. Genç futbolcu cuma günü İçişleri Bakanlığı Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün 2211 sayılı dosya numarası ile Türk vatandaşlığına kabul edildi.

Ümit Milli Takımı'nın, İsviçre ile oynadığı özel maçta ilk kez ay-yıldızlı formayı giyen, bir gol atıp bir de asist yapan Kazım Colin Richards'ın vatandaşlık işlemlerini bizzat takip eden Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci müjdeli haberi Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim'e iletti.
Terim'in, ay-yıldızlı ekibin 2008 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde 2 Haziran'da Bosna Hersek ile oynayacağı milli maça davet edeceği Kazım'ın, Brezilya ile 5 Haziran'da yapılacak özel müsabakanın kadrosunda da yer alacağı bildirildi.

Colin Kazım'ın, 403 sayılı kanununun "Vatandaşlığa alınma" başlıklı 6. maddesinin "İstisnai vatandaşlığa alınma" koşullarını içeren (B) fıkrasıdaki "Türk soyundan olanlarla, eşleri ve reşit çocukları" hükmüne göre Türk vatandaşı olduğu ifade edildi.
20.05.2007
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Sevinmek İçin Sevmedik...

Turkboy Ofline   Alıntı ile Cevapla