Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-05-2007, 14:38   #1
Turkboy
 
Turkboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ROMARIO 1000. GOLÜNÜ ATTI!

Brezilyalı yıldız Romario, 41 yaşında olmasına rağmen top koşturduğu futbol sahalarında kariyerinin 1000. golüne ulaşarak önemli bir başarıya imza attı. Romario, takımının Pazar günü Sport Recife'yle yaptığı ve 3-1 kazandığı maçta penaltıdan attığı golle kariyerinin 1000. golüne imzasını attı.

21 Mayıs 2007, 11:25



Brezilya Ligi'nde Vasco de Gama forması giyen ve ilerlemiş yaşına rağmen kariyerinde 1000 gol barajını aşmak için sahalarda ter döken Brezilyalı ünlü futbolcu Romario, bu emeline sonunda ulaştı. Romario, takımının Pazar günü Sport Recife'yle yaptığı ve 3-1 kazandığı maçta penaltıdan attığı golle kariyerinin 1000. golüne imzasını attı. Vasco de Gama'nın Sao Januario Stadyumu'nda oynanan maç, Romario'nun golünden sonra yaklaşık 15 dakika durdu. Romario'nun göz yaşlarına engel olamadığı gol sevincine çok sayıda taraftar ve diğer futbolcuların yanı sıra karşılaşmayı takip eden medya mensupları da katılınca saha içerisindeki gol sevinci dakikalarca sürdü. Romario'nun kutlamalarda sırtında 1000 yazan özel numaralı bir forma giymesi dikkat çekti. Romario maçtan sonra yaptığı açıklamada, başta ailesi ve arkadaşları olmak üzere kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Romario, kendi yaptığı hesaba göre, genç takımlar ve amatör takımlarda oynadığı maçlarda attıkları golleri de hesap ederek 1000 gole ulaştığını bildiriyor. Yani, Romario'nun rekoru kendi hesabına göre. Zaten Vasco de Gama'nın resmi internet sitesinde yer alan bir bilgide de Romario'nun attığı gollerin dökümü verilirken, gollerin bir kısmının amatör ve genç takımları içermesi dikkat çekiyor.

Romario Kimdir?
Asıl adı Romário de Souza Faria olan Brezilyalı yıldız, 29 Ocak 1966'da Rio de Janeiro'da dünyaya geldi. Brezilya futbolunun gelmiş geçmiş en iyi forvet oyuncularından biri olarak kabul edilen Romario, 1994 yılında Brezilya Milli Takımı formasıyla Dünya Kupası kazandı. Avrupa'da PSV Eindhoven ve Barcelona gibi kulüplerin formasını giydi. Halen futbol yaşantısını sürdürdüğü Brezilya'nın Vasco de Gama takımında kariyerinin 1000. golünü atarak profesyonel futbol tarihinde bunu başaran ikinci futbolcu oldu.

Son olarak bu başarıya Santos formasıyla dünya futbolunun efsane ismi Pele 1969 yılında ulaşmıştı. Brezilya'nın gelmiş geçmiş en çok gol atan üçüncü oyuncusu ünvanına sahip olan Romario, Brezilya Ligi'nde de tüm zamanların en golcü ikinci ismi konumunda. Romario, 6 kez Brezilya Ligi'ni gol kralı olarak tamamladı. 1994 yılında FIFA tarafından 'Dünyada Yılın Futbolcusu' seçilen Romario, 2004 yılında da yine FIFA tarafından yaşayan 125 efsane futbolcudan biri arasında gösterilmişti.

Brezilya Milli Takımı'nın 71 maçta formasını giyen Romario, 56 kez fileleri havalandırmıştı.
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Sevinmek İçin Sevmedik...

Turkboy Ofline   Alıntı ile Cevapla