Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-06-2007, 23:04   #3
_Blackseagless_
Banned
 
_Blackseagless_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

EN KÜÇÜK EYLEM EN SERT CEVAP VERİLECEK!Genelkurmay, Süleymaniye'de TSK mensupalarına silah doğrultulması üzerine bir açıklama yayınladı

01.06.2007 22:44Click the image to open in full size. Genelkurmay Başkanlığı, bugün öğle saatlerinde Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde normal görevi kapsamında intikal halinde bulunan sivil kıyafetli Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına, araçlarıyla kontrol noktasından geçerken mahalli güçlere mensup kişiler tarafından durdurularak sözlü tacizde bulunulduğunu ve silah doğrultulduğunu bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, TSK unsurlarının kendilerini tanıtarak ''bu etik dışı davranışa'' gerekli tepkiyi vermesi üzerine, ''yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı değerlendirilen taciz ve silah doğrultma olayının'' sona erdirildiği belirtilerek, olaydan sonra TSK unsurlarının ''vukuatsız olarak'' üslerine döndükleri kaydedildi.
Açıklamada, ''İçerde ve dışarda herkes şunu iyice bilmeli ve anlamalıdır ki; bu bölgede görev yapan unsurlarımız yüce Türk Milletinin ve kahraman Türk Ordusunun mümtaz evlatlarıdır. Onlara yapılacak en ufak bir etik dışı davranış veya eylem, tümüyle Türkiye Cumhuriyetine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılmış sayılacak ve gereken en üst düzeyde karşılık görecektir'' denildi.
Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklama şöyle:
''Bugün (01 Haziran 2007) öğle saatlerinde Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde normal görevi kapsamında intikal halinde bulunan sivil kıyafetli Türk silahlı Kuvvetleri unsurları araçlarıyla kontrol noktasından geçerken mahalli güçlere mensup kişiler tarafından durdurularak sözlü tacizde bulunulmuş ve silah doğrultulmuştur.
Unsurlarımızın kendilerini tanıtarak bu etik dışı davranışa gerekli tepkiyi vermesi üzerine, yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı değerlendirilen taciz ve silah doğrultma olayı sona erdirilmiştir. Olaydan sonra Türk silahlı Kuvvetleri unsurları vukuatsız olarak üslerine dönmüşlerdir.
İçerde ve dışarda herkes şunu iyice bilmeli ve anlamalıdır ki; bu bölgede görev yapan unsurlarımız yüce Türk Milletinin ve kahraman Türk Ordusunun mümtaz evlatlarıdır. Onlara yapılacak en ufak bir etik dışı davranış veya eylem, tümüyle Türkiye Cumhuriyetine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine yapılmış sayılacak ve gereken en üst düzeyde karşılık görecektir.''

aa
_Blackseagless_ Ofline   Alıntı ile Cevapla