Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-06-2007, 12:25   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Surinam’da 24 yeni tür bulundu

Surinam’da 24 yeni tür bulundu


Surinam’ın güneydeki platolarında 24 yeni tür bulundu. Bunların içinde eflatun desenli siyah bir kurbağa ve 12 çeşit bok böceği de var.


Click the image to open in full size.
Mor desenli atelopus kurbağası.
Click the image to open in full size.

PARAMARİBO - Yeni türler arasında eflatun desenli atelopus kurbağası, 6 çeşit balık, 12 çeşit bok böceği ve bir de yeni karınca çeşidi bulunuyor. Click the image to open in full size. Biliminsanları, bu yeni türlerin bulunmasıyla birlikte devlet arazilerinde koruma çalışmalarının daha titiz yapılması gerektiğini bildirerek, avcılık ve küçük ölçekli maden arama çalışmaları yüzünden farklı türlerin zarar gördüğünü belirtti.

Türler, ilk olarak 2005 yılında ABD’li çevre koruma organizasyonu Conservation International tarafından ülkenin başkenti Paramaribo yakınlarında bulunmuştu. Çalışmalar Surinam Alüminyum Şirketi LLC ve BHP Billiton Maatschapijj Suriname adlı iki şirket tarafından boksit aramak için başlatılmış, ve yeni türlere de bu araştırmalar sırasında rastlanmıştı.

Surinam’ın yüzde 80’i sık yağmur ormanlarıyla kaplı. Ülkede binlerce Brezilyalı ve Surinamlı işçinin yasadışı altın madenlerinde çalıştığı, bu işletmelerin de çevreye yüksek oranda cıva kirliliği bırakarak insan sağlığını tehdit ettiği biliniyor.Click the image to open in full size.
Yeni türler Paramarimbo yakınlarındaki bu platoda bulundu.

Click the image to open in full size.Surinam'da bulunuan yeni balık türlerinden biri.

NTV-MSNBC
Güncelleme: 12:02 TSİ 05 Haziran 2007 Salı

Konu Adelaar tarafından (05-06-2007 Saat 12:36 ) değiştirilmiştir..
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla