Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-06-2007, 04:01   #3
dionysusbjk
 
dionysusbjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

virginia woolf -mrs dalloway okudum ve anın içine akışı sevenler için gerçekten tavsiye edebileceğim bi kitap..
sadece bi günde geçio olay ve örgüsü çok farklı.. kelimelere,anlara ve beynin içindeki yaşama dikkat çekiyo..ingiliz toplumunu,sınıf ayrımını,burjuvaziyi çok ironik bi dille eleştirmiş..woolf lezbiyen, feminist ve intiharla hayatına son vermiş bi kadın ve bu öğeler gerçekten sizi durup düşündürecek kadar çok etkileyici bi şekilde işlenmiş..mesela Mrs Dalloway hayattaki en muhteşem anının en yakın kız arkadaşının onu dudaklarından öptüğü an olduğunu söylüo; yani ne kocası ne de başka bi erkek ona daha iyi bi an yaşatamamış..
kitap hakkında söylenecek çok şey var,uzatmayımzaten woolf un gerçek tarzını yansıtan bi kitapmış..ben ilk kez okudum bu yazarı başka kitaplarını da okuyacağım..
son olarak şunu eklemek isterim, hours kitabını yazan michael cunningham bi woolf hayranıymış ve HOURS romanında onu karakter olarak kullanmıştır..tıpatıp aynısı değil ama Mrs Dalloway den esinlenen çok yer var..mrs dalloway 21.yy da böyle olurdu gibi.. o kitap da süperdir,filminden daha iyidir..hours romanının filminde de virginia woolf u nicole kidman,mrs dalloway i meryl streeep canlandırıyo..

__________________
Click the image to open in full size.
dionysusbjk Ofline   Alıntı ile Cevapla