Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-06-2007, 20:30   #1
akkernic
Banned
 
akkernic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 19 Mayıs 1919..Ahmet (Fetgeri) Bey ve Atatürk

Her kime sorarsanız sorun. Hangi takımın taraftarına sorarsanız sorun, alacağınız cevap hemen hemen aynıdır. ''Atatürk bizim taraftarımızdı'' diye bir hurafedir beklenen yanıt.
Ama gerçek, kimilerinin tozlu dediği, ama hiçbir zaman bakmadan da edemediği o raflarda bekler bizleri.
Mustafa Kemal Paşa'nın kapısı çalınır bir gün.
Gelen devrin Talim Terbiye Kurulu Reisi ve aynı zamanda Beşiktaşımız'ın kurucusu Ahmet ( Fetgeri) Bey'dir. Buyur eder Paşa hazretleri. Bir maruzatı vardır Ahmet Bey'in. Kısa bir konuşmanın ardından aklındaki fikri aktarır Paşa'ya.
''Paşam'' der, '' Bilindiği gibi, 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkışınız sesne-i devriyesi (yıldönümü). Benim fikrimce müsait olan, bu mutlu günün gençlerimize ve sporcularımıza armağanıdır. Biliriz ki, siz gençlerimize fevkalade ilgilisiniz. Yüksek müsaadelerinize sığınarak bu günü, bu memleketin gençlerine armağan etmek için Yüce Meclisimize bir yasa teklifi sunacağım.''
Ayağa kalkan Paşa hazretlerinin gözleri dolar ve hiç düşünmeden '' Ne lazımsa derhal yerine getirin. Bu düşünceniz beni fevkalade mutlu etti. Ama benim de şahsınızdan bir isteğim olacak'' der ve ,
'' Temsil ettiğiniz cemiyetin (kulübün), nişanesindeki (armasındaki) ay ve yıldız, bu ülkenin en yüksek değerlerini temsil ve muhafaza etmektedir. Bilinmelidir ki, şahsım sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısına ziyadesiyle ihtimam (ilgi) gösteririm. Bu şartalara haiz olan cemiyetinizin kuruluş günü de 19 Mayıs olsun'' diye ekler.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı temellerini atan BEŞİKTAŞ' tır.
Ve en büyük taraftarımız olduğu tarihle sabit olan kişide Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'tür.
Şimdi bayraklarının yanına Yüce ATATÜRK' ün resmini koyan diğerleri.
Bugün birşey daha öğrendiniz. Tarih Asla Yalan Söylemez.

Saygılarımla
akkernic
__________________
Bütün Renkler Siyahta Başlar, Beyazda Biter.
akkernic Ofline   Alıntı ile Cevapla