Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-06-2007, 15:47   #2
japsec
 
japsec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

"Sorunlu futbolcu almayız"
İletişim Komitesi Sorumlumuz Arsel, yaptığımız ve yapacağımız transferler ile ilgili açıklamalarda bulundu

Beşiktaş transfer komitesi bugün ikinci yurt dışı seferine çıkıyor. Önce İngiltere sonra İspanya’da listedeki isimlerle temaslar sürecek. Siyah-beyazlıların İletişim Komitesi Sorumlusu Gülnaz Arsel son günlerde yaşanan olaylarla ilgili olarak ilk kez konuştu. 21.06.2007 tarihli Türkiye gazetesine Çarpıcı açıklamalar yapan Arsel, “Gökyüzündeki yıldızla sahadaki yıldızı karıştıranlar var” dedi.

Gülnaz Arsel, Ertuğrul Sağlam’ın gelişi sırasında yaşanılan gerginlikler başta olmak üzere Rüştü ve Mehmet Yozgatlı transferleriyle ilgili olarak ilk defa konuştu.

Beşiktaş İletişim Komitesi Sorumlusu Gülnaz Arsel'in Türkiye gazetesi ile yaptığı röportaj şöyle;

- Beşiktaş’ın transferde izlenen yolu beğenilmiyor. Carlos’tan sonra bir yıldız beklentisi var. Bunu karşılayacak mısınız?
G.A: Türkiye’nin en eski ve köklü kulübünden bahsediyoruz. Paramız da var, huzurumuz da. İstersek dünyanın en pahalı futbolcusunu getiririz, dil uzatanların dudakları uçuklar. Ama sağlıklı düşünmek gerek. Bizim sokağa atılacak paramız yok. Sorunlu futbolcu almayız.
- İlk yurt dışı seferinden neden boş dönüldü?
G.A: Boş dönülmüş diye bir şey yok. Görüştüğümüz isimler oldu. Chelsea’nin yıldızı Makelele ile birebir temaslarda bulunduk. Fransız futbolcu önceleri Beşiktaş’ın teklifine olumlu yaklaştı. Ama sonra birileri kafasına girip fikrini değiştirdi. Bunların kim olduğunu biliyoruz. Türkiye’de bir dönem çalışmış dünya çapında insanların gittikten sonra böyle yaklaşımda bulunması sadece Beşiktaş’ın transfer görüşmelerini değil, Türk futbolunu baltalamak demektir. Bir de şöyle bir şey var. F.Bahçe, Roberto Carlos’un transferi için 2 sene uğraştı. Biz bir ay içerisinde transfer yapmaya çalışıyoruz. Böyle bir dönemde menajerlerin de devreye girmesiyle futbolcu ücretini 3 katına çıkarıyor. Beşiktaş’ın parası çok değerlidir.
- F.Bahçe, Roberto Carlos’u transfer ederek, önemli bir ilke imza attı. Bu transfere karşılık olarak bir girişiminiz olacak mı?
G.A: Biz olaya sadece reklam gözüyle bakmıyoruz. ‘Böyle bir transfer yapmaya ne lüzum var’ diye düşünmek gerek aslında. Çünkü Beşiktaş’ta Ricardinho, Delgado gibi birçok yıldız futbolcu var. Yerlilerimiz Türk Milli Takımı’nın bel kemiğini oluşturuyor. Ama Futbol Şube Sorumlumuz Celal Kolot ve Dış İlişkiler Sorumlumuz Mario Berk, temaslarını sürdürüyor. Önümüzdeki pazartesi günü bir bomba da biz patlatabiliriz. Ama şunu sakın unutmayın Roberto Carlos’a nispet olsun diye transfer yapmayız. Futbol sahada oynanıyor. Getireceğimiz isim takımın iskeletini bozmayacak ve Beşiktaş’ın duruşuna uygun olacak.
“Kupaları yine biz topluyoruz”
- Yani bir yıldız almayacaksınız?
G.A: Son 5 yıla bir bakın. Rakiplerimiz sürekli yıldız transferi yapıyor. Ya da yapmaya çalışıyor. Biz Beşiktaş’ın geleceğini kurtarmak adına bir kabuk değişimine girdik. Onlar yıldız alıyor da ne oluyor. Kupaları yine biz topluyoruz. Geçtiğimiz yıl bütün olumsuzluklara rağmen şampiyonluğun en büyük favorisi bizdik. Sezonu iki kupa ile kapattık. Yani yıldız derken gökyüzündeki yıldızlardan bahsetmiyoruz. Yüreğiyle oynayan üzerindeki formanın ve arkasındaki camianın büyüklüğüne inanan her futbolcu yıldızdır.
- İkinci Avrupa seferi ne zaman başlayacak. Hangi ülkelerde hangi mevkilerde futbolcu arıyorsunuz?
G.A: Celal Bey ve Mario Bey bugün Avrupa’ya gidecekler. Ön görüşmelerde anlaşma sağladığımız futbolcular var. İngiltere ve İspanya liglerinde top koşturan isimlerle ilgileniyoruz. Kleberson’un yerine bir yabancı alacağız. Runje’nin ayrılmasından sonra bir hakkımız daha oluştu. İki transfer yapmak istiyoruz ama böyle bir zorunluluğumuz yok. Alacağımız futbolcunun maliyeti ve kariyeri de ikinci transferi etkileyebilir.
- Ertuğrul Sağlam’ın imzasında neden fikir ayrılıkları yaşandı?
G.A: Herkes özgürce fikrini söyleyebilir. Sayın Başkanımız Yıldırım Demirören, bizim fikirlerimize çok saygı gösteriyor. O dönem herkes kendi görüşünü ortaya koydu ve bir antrenör ismi söyledi. Başkanımız Ertuğrul Sağlam ismini teklif etti. Hepimiz oybirliği ile kabul ettik. Yazılıp çizildiği gibi çok şiddetli tartışmalar yaşanmadı. Ertuğrul Hocamızın arkasındayız. Ona ve fikirlerine büyük saygı duyuyoruz. Ertuğrul ile birlikte hedeflediğimiz başarılarına ulaşacağımızdan eminiz.
- Rüştü ve Mehmet Yozgatlı transferleri yönetimi ikiye böldü. Bazı taraftar grupları bu olaya tepki gösterdi. Hatta bazı yöneticilerin ve özellikle de Ertuğrul Sağlam’ın bu transferlerden haberi olmadığı söylentisi doğru mu?
G.A: Bazı transfer gelişmeleri son güne kadar gizli yürütülür. Somut adımlar atılmaya başlandığında hepimiz haberdar oluruz. Rüştü ve Mehmet Yozgatlı ile uzun süredir ilgileniyorduk. Ancak bu iki futbolcunun kendi takımlarıyla ilgili durumları net değildi. Her ikisine de tekliflerimizi yeniledik ve onay alındıktan sonra bu isimlerden bütün yönetimin haberi oldu. Ertuğrul Sağlam’ın haberi olmadığı konularına gelince. Takımı sahaya ben mi süreceğim? Böyle bir düşünce nasıl ortaya atıldı bilmiyorum. Ertuğrul Sağlam, bize transfer istediği mevkileri bildirdi bizler de bu yönde araştırmalarımızı artırdık. Rüştü’yü de biliyordu. Mehmet Yozgatlıyı da.


Kaynak: Türkiye21.06.2007
japsec Ofline