Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-06-2007, 23:14   #1
_Blackseagless_
Banned
 
_Blackseagless_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 inşallah airlines'in sırrı çözüldü.

'İnşallah Airlines'ın sırrı çözüldüAmerikan albayın göğsündeki filo armasının ne anlama geldiği nihayet ortaya çıktı. İşte armanın hikayesi..

21.06.2007 17:04Click the image to open in full size.
Konya’da yapılan Anadolu Kartalı Tatbikatı’na katılan Amerikan Hava Kuvvetleri’ndeki Albay Charls J. Schneider’in taktığı ‘İnşallah Airlines’ filo armasının sırrı çözüldü.

Resmi adı ‘Spar 89’ olan Ankara Güvercinlik ve Adana İncirlik merkezli filonun çağrı adının, kötü hava şartlarında yolcuların “Ankara’ya inebilecek miyiz?” sorusuna Amerikalı pilotların verdiği “İnşallah” yanıtıyla ortaya çıktığı anlaşıldı. Espri konusu olan ‘İnşallah’ın sonuna ‘Airlens’ (Havayolu) eklenip uzun süredir Spar 89 Filosu’nun telsiz konuşmalarında çağrı işareti olarak kullanıldığı ortaya çıktı.
Amerikan Hava Kuvvetleri’nin Spar 89 Filosu’nun iki uçağı var. Pervaneli, turboprop motorlu C-12’ler yani sivil adıyla King Air B200’ler 10 koltuklu. Filo Amerikan elçiliği ve askeri personelinin yaptığı uçuşlarda kullanılıyor.
ARMADA NELER VAR
Filonun armasının ortasında askeri adı C-12 olan Beachcraft B200 King Air uçağı yer alırken üzerinde ise ‘İnşallah Airlines’ (İnşallah Havayolları” ibaresi bulunuyordu. Armanın sağ tarafından Türk bayrağı ve üzerinde kurt, sol tarafından da Amerikan bayrağı ile onu sembolize eden kartal yer alıyordu. Filonun eski armasında ise Hitit Güneşi yer alıyordu.

Tolga ÖZBEK / DHA
_Blackseagless_ Ofline   Alıntı ile Cevapla