Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-06-2007, 09:22   #141
bjkartal
Banned
 
bjkartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

HABER PORTRE] Hızı ve dayanıklılığı onu yıldız yaptıSenegal asıllı Fransız orta saha oyuncusu Edouard Cisse, 11 yıllık profesyonel futbol kariyerinin 10 yılını PSG'de geçirdi.Click the image to open in full size.
1996'da Fransız Pau takımında bir sene oynadıktan sonra Paris kulübüne transfer olan Cisse, 1998'de Fransız Rennes, 2002'de İngiliz West Ham United ve 2003'te Fransız Monaco kulüplerinde kiralık olarak oynadı. Cisse'nin İngiltere tecrübesi hüsranla sonuçlanırken, kariyerinin en parlak sezonunu kiralık olarak gittiği 2003-2004 sezonunda Monaco'da geçirdi. Monaco ile Şampiyonlar Ligi finali oynayan Cisse toplam 44 maçta 3 gol atmayı başardı.
Cisse, Monaco'nun sürpriz Avrupa başarısındaki Morientes ve Evra ile birlikte en önemli mimarlardan biri olarak büyük kulüplerin dikkatini çekmeyi başardı. Monaco tecrübesinin ardından PSG kulübüne geri dönen 29 yaşındaki Fransız yıldız, son 3 yıldır maddi krizle boğuşan ve art arda başarısız sezonlar geçiren Paris kulübünün en istikrarlı isimlerinden biri oldu. Portekizli forvet Pauleta ile birlikte kulübün en eski oyuncularından olan Cisse, Parisli taraftarların en çok sevgi gösterdiği oyuncular arasında yer alıyor. Geçen sezon takımın oynadığı 41 lig, kupa ve UEFA maçının 37'sine ilk 11'de başlayan Cisse, aynı zamanda takımın ikinci kaptanlığını yaptı. PSG, geçen sezon ligde düşme hattına girdikten sonra, Fransız Teknik Direktör Paul Le Guen'in göreve gelmesiyle yeniden yükselişe geçmişti. Le Guen, "takımın bu başarısındaki en önemli isimlerden biri Cisse" diyerek, Senegal asıllı oyuncunun önümüzdeki sezon takımda kalmasını istedi. Ancak, Cisse bu ay başında verdiği bir röportajda "Paris'te geçirdiğim 10 yıldan sonra, artık belki de veda zamanı geldi. Şampiyonlar Ligi'nde başarı yakalayabileceğim bir takımda oynamak istiyorum." sözleriyle ayrılık sinyali vermişti.
Kariyerinde hiç kırmızı kart görmedi
Genellikle, orta sahanın sağında oynayan Fransız oyuncunun en büyük artıları hızı ve dayanıklılığı. Oynadığı takımlarda sezonun büyük kısmında ilk 11'de başladı. Kariyeri boyunca hiç kırmızı kart görmeyen Cisse, bugüne kadar büyük bir sakatlık da yaşamadı. Cisse, Fenerbahçeli Alex gibi yırtıcı bir oyun tarzına sahip değil; ancak uzun ve akılcı arapaslarıyla dikkat çekiyor. Golcü özelliğinden çok hızlı deparları ve uzun paslarıyla ön plana çıkıyor. Ancak, nadiren attığı goller güzelliğiyle dikkat çekiyor. En önemli zaafı olarak defansif yönü gösteriliyor. Özellikle, geçen sezon ligde ve UEFA Kupası'nda, maç sonucuna etki eden markaj hatalarıyla dikkat çekti. Bir diğer olumsuz özelliği ise sezon içinde form düzeyinde ani düşüşler yaşaması. Ancak her şeye rağmen, Cisse her sene takımının ilk 11'inde vazgeçilmezler arasında yer aldı.
Liverpool'un Fildişi Sahili asıllı yıldızı Djibril Cisse ile karıştırılan futbolcu, Fransa'da 10 yılda, 279 maçta 13 gol attı. 29 yaşındaki oyuncunun başarıları arasında bir Fransa ligi şampiyonluğu, iki Fransa Kupası ve bir Şampiyonlar Ligi finali bulunuyor.
Cisse, cumartesi günü Beşiktaş için gelecek
Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı orta saha oyuncusu Edouard Cisse'nin kesin kararını henüz vermediği öğrenildi. Cisse'nin menajeri Eric Renaud, Beşiktaş'la hemen her konuda anlaştıklarını, oyuncunun son kararını Ertuğrul Sağlam'la görüştükten sonra vereceğini açıkladı. Cisse'nin, cumartesi günü Sağlam'la görüşmek için İstanbul'a geleceği bildirildi.
[UZMAN GÖRÜŞÜ] 'Cisse uyum sorunu yaşamaz'
Cisse'nin oyuncu kariyeri özel bir yapıya sahip. Kendisi çok büyük teknik yetenekleri olan bir oyuncu, yalnız Fransa liginde hak ettiği seviyeye ulaşamadı. Monaco'da oynadığı dönemde çok iyiydi ve PSG'de de bazı dönemlerde başarılı oldu. Ancak bu istikrarlı tabloyu sürdüremedi ve bir türlü PSG'de temel oyuncu olarak yerini alamadı. Her şeye rağmen kaliteli bir oyuncu ve yırtıcı olması dikkat çekiyor. Cisse ileriye doğru oynayan bir oyuncu. Bunu çok önemli bir özellik olarak görüyorum. Kişisel yetenekleri olan ve gol bölgesinde etkili bir isim. Yalnız en büyük zaafı istikrar sağlayamaması. Bugün, dünden daha iyi oynayacağını zannetmiyorum. Şunu da belirtmeli ki, Türkiye ligi Fransa liginden farklı. Bu farklılık, Cisse'nin oyununa özel bir boyut verebilir. Kendisi zeki ve olgun bir oyuncu. Bulunduğu ülkenin insanlarını anlayabilecek bir yeteneğe sahip. Türkiye'de uyum zorluğu çekeceğini düşünmüyorum.
Hervé Penot, L'equipe Gazetesi Yazarı Erdoğan: Asıl biz Fenerlileri Beşiktaşlı yapıyoruz Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkanı Levent Erdoğan, Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu'nun 'Beşiktaş Fenerbahçeli olmaya başladı' sözüne karşılık, "Sanırım Mahmut Uslu yanlış analiz yapmış. Biz Fenerbahçeli olmuyoruz. Fenerbahçelileri Beşiktaşlı yapıyoruz." dedi. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın gelişine muhalefet ettiği iddia edilen Erdoğan, bu konuya da açıklık getirerek, "Yönetim kurulumuz Beşiktaş için en iyi teknik adamı seçti. Biz kendisine sonuna kadar destek olacağız." dedi.
EMRE DEMİR / STRASBOURG
__________________
armamızdaki yıldız tüm yıldızlara bedeldir
çünkü o yıldız ayla beraberdir
bjkartal Ofline