Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-06-2007, 09:12   #3
daraban
 
daraban - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Fotomaç yazarı Dr. Gürkan KUBİLAY'ın CİSSE Analizi !!!

'Cüsse'li Cisse

Click the image to open in full size.


Cisse çok fonksiyonlu ama temel görevi savunma olan bir orta saha oyuncusudur. İkili mücadelelerden asla yılmaz. Duygusal bir isim. Sevgi ve ilgiyle daha büyür


***

'Cüsse'li Cisse

Cisse çok fonksiyonlu ama temel görevi savunma olan bir orta saha oyuncusudur. İkili mücadelelerden asla yılmaz. Duygusal bir isim. Sevgi ve ilgiyle daha büyür.

Hayati bir golü nefis bir vole ile Lyon ağlarına gönderen siyahi adam, 2 dakika sonra Juninho ile gelen beraberlik golüne ağlıyordu. Çok iyi oynamışlar ama 3 puanı alamamışlardı. Büyük bir üzüntü ile anlatıyordu: "Hayatımın kalan kısmını burada geçirmek ve futbolu burada noktalamak istiyorum, zaman zaman başka takımlara kiralansam da 9 yaşından beri
Click the image to open in full size.
buradayım, 2 nesil arasında köprüyüm ve bu takımın oyuncusu olmaktan gurur duyuyorum..." Bunları söyleyen adam PSG'nin önemli oyuncusu Cisse idi. PSG'den başka takım istemiyordu. Beşiktaş işte böyle bir kulüp sevdalısı adamı transfer etti ve getirdi.

DEMİRBAŞ OYUNCUDUR
Fransa liginde oynanan toplam 38 maçın tümünde forma giymiş sadece 8 futbolcu vardır. Bunun 7'si zaten kalecidir. Bu nedenle ligde uzun süre alabilmek zordur. Ama Cisse, bu sene PSG'nin en çok süre alan 5. oyuncusu idi. Takım içinde sürekliliği belirgindi. Bu sezon farklı alanlarda oynadığı maçların 14'ünde orta alanın ortasında, 11'inde biraz sağ tarafında, 6'sında sağ bek, 1 defa da libero oynadı. Yani çok fonksiyonlu ama temel görevi savunma olan bir orta saha adamı. Ondan asist falan pek beklemeyin, 2001'den beri oynadığı takımlarda fazla asisti olmadı.

KARTLARLA BAŞI DERTTE
Yine sarı kartların öyle çok uçuşmadığı Fransa liginin kart canavarları Troyes'un deli forveti Troy Gigliotti, Lyon'un sert defans adamı Cris, Nice'li Rool, Toulouse Mathieu ve Mansare'yi bir kenara bırakırsak, Beşiktaşlı Cisse; Marsilya'nın ön liberosu M'Bami ve Auxerre'li orta saha Pedretti ile beraber ligin en çok sarı kart gören 7. adamı durumundadır. Oynadığı yerin Fransa'daki kart görme ortalamasının 6.5 olduğunu söylersem, onun gördüğü 9 kartın biraz fazla olduğunu, bizim ligde ise hakemlerin ona nasıl bakacağına bağlı olarak kartlardan biraz korunması gerektiğini anlarsınız.

RİCARDİNHO'NUN YANINA
Teknik adamı onu Paris'te hem de Hapoel gibi bir takımdan 4 yedikleri maç ile ondan sonraki 3 lig maçında sağ bek bile oynattı. PSG bu sene iç saha maçlarında en çok gol yiyen 3. takımdı. Ama inanılmaz bir tablo vardı. Aynı takım deplasman maçlarında bu kez en az gol yiyen 3. takım oluyordu. Buradaki fark 'Kubilay Analiz Ekibi'nin dünyadaki her takıma yaptığı gibi PSG'yi de analiz ettiğinde hemen ortaya çıkıyordu. Ligin başlarında takım içerde klasik 4-4-2 oynuyor, deplasmanda ise nerede ise 4-5-1'e dönüyordu. Özellikle dış saha maçlarında Rozehnal orta alanda daha fazla yardıma geldiği için, neredeyse 2 ön libero gibi oynuyorlar ve böylece Cisse'nin işi kolaylaşıyordu. Son haftalarda ise yanında G.Rangers'tan gelen yeni transfer Clement oynamaya başlayınca takım daha da düzeldi. Ve üst üste kazanmaya başladılar. Clement'in varlığında o da zaman zaman orta alanın sağ tarafına doğru kayabiliyordu. İşte son haftalarda PSG'yi başarıya götüren bu oyun şekli Kartal'a da tüyo vermektedir. Kartal'da orta alanın ortası artık Rico ve Cisse'nindir. Bu sistemde eğer 4-4-2 oynanacaksa (ki bence öyle oynanmalıdır) Delgado ve Rico'nun bir arada oynama şansı olmaz.

GÖSTERİŞSİZ, YARARLI
Bu sene üç büyük takımın da süper top çalabilecek 3 adamı oldu. Kendi takımının en çok top çalan ve bu çalmaları da daha çok rakibi CÜSSE'si ile bozarak yapan Cisse, top çalma istatistiklerinde Aurelio ve Linderoth'a rakip olacak. Bence bu konuda ligin ilk 3 sırasını bu oyuncular paylaşacak. Aralarında öne çıkan isim ise top tekniği diğerlerine göre daha iyi olduğu ve öne doğru dikine oynama özelliği daha fazla olduğu için Aurelio olacak. Cisse ise düz, gösterişsiz ama yararlı oynayacak.

TARAFTAR ONA İYİ BAKMALI
Westham'da mutlu olamadı. Çünkü Westham taraftarı şöhreti fazla olmayan oyuncuyu sevmez, kucağını açmaz. 90 dakikanın tümünde oynadığı maç sayısı bir elin parmağını geçmedi. Duygusal bir adam. Sevgi ve ilgiyle daha da büyüyor, iyi oynuyor. Teknoloji ile arasının çok iyi olduğu söylenemez. Bildiğim kadarı ile bir internet sitesi yok. Beşiktaşlı bilgisayar kurtlarının dikkatine sunuyorum.





kaynak:
FOTOMAÇ - 'Cüsse'li Cisse






.
daraban Ofline