Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-07-2007, 13:53   #1
pascalmania
 
pascalmania - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
işte arsenalin yeni golcüsü

İşte Arsenal'in yeni golcüsü

Büyük yıldızları Henry'i kaybettikten sonra forvet arayışlarını hızlandıran Premier League ekibi Arsenal, Dinamo Zagrep'de forma giyen Brezilya doğumlu Hırvat golcü Eduardo Da Silva'yı kadrosuna kattı.

Da Silva Arsenal'in yeni stadı Emirates Stadı'nda oynanan ilk maçta, geçtiğimiz sezon ilk golü atarak tarihe geçen isim ve tekrar Emirates'e çıkacak. Ada ekibinden yapılan açıklamada Hırvat ekibi ve futbolcuyla anlaşma sağlandığını, Da Silva ile 4 yıllık sözleşme imzalanacağı belirtildi.

Hakkında...

24 yaşındaki golcü futbolcu 15 yaşındayken Brezilya'dan Hırvatistan'a gelmiş ve 2002 yılında Hırvatistan vatandaşı olan Eduardo 2004 yılında Hırvatistan Milli takımında forma giymeye başladı ve milli forma ile 12 maçta 7 golü bulunuyor..

Geçtiğimiz sezon Arsenal karşısında Emirates Stadyumu'dan bir gol atan Da Silva, geçtiğimiz Ekim ayında Hırvatistan - İngiltere mücadelesinde de bir kafa golü kaydetmişti. 2001 - 2007 arasında Zagrep forması altında 104 maçta 73 gol atan Da Silva bir sezon Inter Zaprešic'de kiralık forma giymişti.

Yetenekli golcünün en çok göze çarptığı maçlardan biri ise 19 Mayıs 2007'de Hajduk Split ile D.Zagrep'in oynadığı ve 3-0 Zagrep'in üstünlüğü ile biten müsabakaydı. Derbi maçta 3 gol atarak, bu derbide ilk kez hat-trick yaparak Da Silva tarihe geçmişti.

2005-2006 yılında Hırvatistan 1. Ligi'nde forma giydiği 29 maçta 20 gol atan Eduardo aynı sezon yılın en iyi golcüsü seçilmişti. Euro 2008 elemelerinde Hırvatistan'ın evinde İsrail'i 4-3 yendiği maçta ise Eduardo yine sahneye çıkmış ve takımına hat-trick'i katkı sağlamıştı..
02.07.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : Sporx.com dış haberler


geçen sene arkadaşlar hatırlayacaktır bu adamı alın diye bas bas bağırmıştık ama duyan olmadı o da arsenale gitti ne diyelim
pascalmania Ofline